Teigiama, jog „Google“ ruošia ne tik išmaniuosius „Glass“ akinius, bet ir išmanųjį laikrodį su žaidimų kompiuteriu (Foto)  (0)

Įtakingas leidinys „Wall Street Journal“ visai neseniai pranešęs, jog „Google“ pagaliau „susitvarkė“ su konkurentu „Apple“ ir tapo brangiausia technologijų kompanija pasaulyje, šį kartą pateikė gandų kratinį, kuris, be jokios abejonės, kaip ir visad, atrodo labai logiškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys remiasi šaltiniais „Google“ viduje. Interneto gigantas neva ne tik ruošia jau visiems puikiai žinomus išmaniuosius akinius vardu „Google Glass“, tačiau ir išmanųjį laikrodį, žaidimų kompiuterį bei turinio atkūrimo prietaisą, kuris taps pernai pristatyto „Nexus Q“ įpėdiniu. Kai apie „Google Glass“ esame kalbėję ne kartą, pažiūrėkime į kitus tris gaminius. Visų pirmiausia į akis krenta išmanusis laikrodis. Juos, kaip praneša naujienų portalai, ruošia praktiškai visos kompanijos, kai kurios tai net patvirtino, o „Sony“ atnaujino savo senos kartos produktą. Nieko keisto, jei tą patį, šalia revoliucinių „Glass“ akinių, daro ir „Google“. Su „Nexus Q“ įpėdiniu situacija, žinoma, kiek kitokia. Jis ir toliau turėtų išlaikyti tokią pačią misiją, kaip ir pirmtakas, tiesiog kainuoti mažiau ir būti nutaikytas į daugiau rinkų. Tiesa įdomus faktas tas, jog pirmasis „Nexus Q“ turėjo būti gaminamas JAV, tačiau neaišku, ar antroji jo karta taip pat planuoja gaminti JAV. Tokių žinių „Wall Street Journal“ tiesiog šiuo metu neturi.

Kad ir kaip bebūtų, įdomiausi gandai - apie „Google“ žaidimų kompiuterį. Vis dėlto nereikėtų tikėtis kažko nematyto. Mes jau matėme, ką gali mažytis „Ouya“ žaidimų kompiuteris, kurio kaina - viso labo 100 JAV dolerių. Su tokiu kompiuteriu galima pažaisti „Google Android“ žaidimus, tačiau atsiradus daugiau tokių produktų, galbūt atsirastų ir daugiau bendrovių, kurios siūlytų žaisti rimtus žaidimus, kurie būtų atkuriami „debesyje“. Matėme pavyzdį su „Ouya“ ir „nVidia GRID“, bet serveriai turėtų būti palyginti arti žaidėjo dėl vėlinimo. Jei didesnėse šalyse kažkaip pavyktų išdėstyti daugiau serverių, tokie maži žaidimų kompiuteriai, ypač su „Google“ vardu, sudarytų rimtą konkurenciją keletą kartų brangesniems „Xbox One“ ir „PlayStation 4” žaidimų kompiuteriams. Galbūt net pati „Google“ užsiimtų tokio serviso kūrimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)