Intel iš procesorių Atom uždirbs 10 kartų daugiau  (0)

Kompanija Intel deda ypač daug pastangų, kad jos procesoriai pasirodytų išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių segmente. Architektūra Silvermont, kuri padovanos gyvenimą plačiam ratui mobilios technikos sprendimų, nešiojamų kompiuterių ir stacionarių sistemų segmente bus žinomi kaip Pentium ir Celeron atstovai. Vis tik telefonams ir planšetėms bus padaryta išimtis – čia ir toliau karaliaus prekinis ženklas Atom.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos RBC Capital analitikai mano, kad būtent procesoriai Atom leis kompanijai Intel smarkiai sustiprinti savo pozicijas rinkoje, o taip pat taps rimtu pelno šaltiniu per artimiausius keletą metų. Trumpai tariant, korporacijos Samsung sprendimas savo planšetiniuose kompiuteriuose naudoti procesorius Atom – tai jau nemaža Intel pergalė.

2016 metais, jei tikėti prognozių autoriais, kompanija Intel galėtų gauti iki $3,7 mlrd. pajamų ir Atom procesorių realizacijos. Palyginimui, 2013 metais egzistuojančių Atom modelių realizacija atneš maždaug $380 mln. pajamų. Kaip matome, tai beveik dešimteriopas skirtumas. Procesorių su Silvermont architektūra pamaina pasirodys 2014 metais, jai taps Airmont atstovai.

Šiemet, įvairių šaltinių teigimu, išmaniųjų telefonų tiekimas padidės 26% iki 870 mln. egzempliorių. Ir nors rinkos augimo tempai lėtėja dėl prisotinimo efekto, kompanija Intel vis tiek gali tikėtis padoraus pyrago gabalo. Planšetinių kompiuterių segmente, kompanijos Wells Fargo analitikų teigimu, Intel procesorių dalis šiemet gali padidėti nuo 1% iki 5%.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: