Asmeninis superkompiuteris tampa realybe  (0)

Bendrovė „Adapteva“, lygiagrečių skaičiavimų techninės platformos „Parallella“ kūrėja, skelbia artimiausiu metu jau pateiksianti ją rinkai. „Parallella“ plokštės leidžia bendrovėms ir net pavieniams asmenims susimontuoti našiems skaičiavimams skirtas sistemas, kurios savo galimybėmis gali prilygti net ir superkompiuteriams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Parallella“ yra nedidelė kompiuterinė pagrindinė plokštė su 2 branduolių ARM „Cortex-A9“ architektūros procesoriumi „Zynq-7010“, 1 GB darbinės atminties, „Gigabit Ethernet“ valdikliu, 2 USB 2.0 lizdais ir HDMI jungtimi. Taip pat joje naudojamas 700 MHz 16 arba 64 branduolių koprocesorius „Epiphany“. Priklausomai nuo konfigūracijos „Parallella“ kainuoja 99 arba 750 JAV dolerių.

Pasak „Adapteva“, sujungus į klasterį dešimtis ar šimtus tokių plokščių galima pasigaminti labai našią lygiagrečiųjų skaičiavimų platformą, kuri itin praverstų nedidelėms įmonėms ir organizacijoms, negalinčioms skirti pakankamai lėšų superkompiuterių laiko nuomai.

Skelbiama, kad labai kompaktiškos (85 x 53 mm dydžio) „Parallella“ plokštės ne tik leidžia taupyti vietą montuojant jas vieną virš kitos, bet ir išsiskiria dideliu energijos vartojimo efektyvumu.

„Parallella“ yra atviroji platforma: bendrovė „Adapteva“ paskelbė visą techninę šios platformos dokumentaciją, programinio branduolio kodą, programuotojams skirtas plėtojimo priemones (SDK) ir kitus susijusius duomenis. Jie skelbiami gamintojų interneto svetainėje.

„Parallella“ projektas susilaukė didelio susidomėjimo kolektyvinio finansavimo portale „Kickstarter“. Šios platformos kūrėjus finansiškai parėmė beveik 5 000 žmonių, surinkusių beveik 900 000 JAV dolerių, nors iš pradžių „Adapteva“ planavo surinkti tik 750 tūkstančių.

Dabar „Adapteva“ pranešė, kad pirmieji „Parallella“ plokščių užsakovai pirmąsias jų siuntas gaus liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(1)

Komentarai (0)