Kompanija SOL teigia, jog jos nešiojamiesiems kompiuteriams užtenka tik saulės energijos  (6)

Kompanija SOL pareiškė, jog pristato pirmuosius nešiojamuosius kompiuterius rinkoje, kuriems veikti užtenka tik saulės energijos. Kompiuterių šūkis yra „niekad nereikia prijungti prie jungiklio“, o su savo išskirtiniu dizainu įrenginiai akivaizdžiai yra nutaikyti naudoti lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prašnekus apie dizainą, SOL nešiojamieji yra žymiai tvirtesni, nei įprasti nešiojamieji. Jie turi sutvirtiną galinę dalį, kuri perskirta pusiau, nors dėl šios priežasties nešiojamasis labai sunkus ir atrodo gremėzdiškai. Galinė dalis perskirta dėl tos priežasties, jog galima išskleisti saulės kolektoriais padengtą dalį, tad kolektoriai iškart pradeda krauti kompiuteryje esančią bateriją.

SOL nešiojamuosius kompiuterius varo naujausi „Intel Core“ centriniai procesoriai, o pirkėjai turės galimybę savaip susidėti specifikacijas atsižvelgiant į tai, kiek gali išleisti tokiam gaminiui. Įprastinėje versijoje veiks nemokama „Ubuntu“ OS, nes SOL skatina naudoti nemokamą programinę įrangą. Žinoma, į kompiuterį nesunkiai galima įsirašyti ir praktiškai bet kokią „Windows“ OS versiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (6)