„Microsoft“ naujausioje „Windows 8.1” OS versijoje neberodo jūsų AK galingumo indekso  (2)

Pastaruoju metu buvo daugybė pranešimų apie „Windows 8.1” operacinės sistemos naująsias savybes ir kitus dalykus, nes operacinę sistemą gali išbandyti visi norintys. Vis dėlto kartais didesni dalykai užgožia mažesnius atributus, apie kuriuos gerai žinojome, bet tiesiog užmiršome.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip atsitiko su asmeninio kompiuteriu galingumo indeksu, kuris žinomas „Windows Experience Index“ vardu. Jį nuo „Windows Vista“ pasirodymo buvo galima rasti sistemos valdymo panelėje. Jis įvertindavo sistemos galingumą dviem skaičiais. Kad įvertintų kompiuterio spartą, įrankis turėjo išbandyti centrinio procesoriaus, darbinės atminties, grafikos ir kietojo disko spartą.

Pradžioje įrankis nuspręsdavo, ar kompiuteryje naudoti „Aero“ sąsają, ar ne, o vėliau pagal jo pateiktus skaičius buvo galima sužinoti, ar jūsų kompiuteris atitinka kompiuterinio žaidimo minimalus reikalavimus. Viskas išėjo taip, kad nei tai, nei tai dabar visiškai nebe reikšminga.

Tad nieko keisto, kad „Windows 8.1 Preview” asmeninio kompiuteriu galingumo indekso tiesiog nebėra. Žaidimų leidėjai jau senokai į jį nebekreipia dėmesio, tad vargu, ar yra kokios nors prasmės jį laikyti. Nors gali būti, kad jis grįš į užbaigtą „Windows 8.1” versiją, tai mažai tikėtina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: