Ekstremalaus vairavimo pasekmės: sumaitotas autobusas, 18 žuvusių (Video)  (12)

Rusijos naujienų portalas „Life News“ paviešino šiurpų šeštadienį įvykusios sunkvežimio ir autobuso avarijos, per kurią, patikslintais duomenimis, žuvo 18 žmonių, vaizdo įrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį Maskvos srityje, netoli Podolsko, susidūrė skaldą vežęs sunkvežimis KamAZ ir maršrutinis autobusas LiAZ. Autobusu važiavo 41 kelevis.

Avarijos momentas buvo užfiksuotas prie sankryžos, kurioje įvyko avarija, artėjusio automobilio videoregistratoriumi. Vaizdo įraše matyti, kaip iš šalutinio kelio atlėkęs sunkvežimis tampa nevaldomas, virsta ant šono ir tiesiog perlaužia perpus žmonių pilną autobusą. Sunkvežimio vairuotojas per avariją išskrieja iš kabinos ir vėliau atsikėlęs nuo žemės dairosi aplink.

Susidūrimo metu sunkvežimio vežta skalda pasipylė į autobuso saloną ir užvirto ant sužeistųjų, tad, kaip praneša newsru.com, atskubėjusiems gelbėtojams pirmiausia teko žmones ne iš karto traukti iš sumaitoto autobuso, o, tiesiogine to žodžio prasme, atkasinėti kastuvais.

Kaip paaiškėjo, sunkvežimį vairavo Armėnijos pilietis, tačiau sunkvežimis priklauso vienai Maskvoje registruotai įmonei. Prieš kurį laiką sunkvežimis buvo išbrauktas iš valstybinės registracijos įskaitos ir šiuo metu ant jo buvo uždėti tranzitiniai numeriai. Taip pat paaiškėjo, kad vairuotojas armėnas per pastaruosius metus net šešis kartus buvo baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tyrėjai jo atžvilgiu pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl daugelio žmonių žūties sukėlimo pažeidžiant kelių eismo taisykles. Už tokius nusikaltimus galima skirti kalėjimo iki septynerių metų bausmę, nurodė policija. Vairuotojui jau nutraukta dirbtinė koma, kuri po avarijos buvo sukelta parai, jį ligoninėje tardo tyrėjai. Maskvos policijos vyriausiasis tyrėjas Aleksejus Kuznecovas naujienų agentūrai ITAR-TASS sakė, kad vairuotojas turėjo tik armėnišką vairuotojo pažymėjimą ir neturėjo galiojančio rusiško pažymėjimo.

Iš pradžių skelbta, kad per avariją žuvo 14 žmonių, tačiau vėliau aukų skaičius pasipildė dar keturiomis – šie autobuso keleiviai mirė jau nugabenti į ligonines. Penkiose ligoninėse gydomi dar daugiau nei dvidešimt sužeistųjų. Daugelio jų būklė vertinama kaip sunki.

Belieka pagrindinis klausimas - ką padaryti, kad vairuotojai liautųsi keliuose žaidę ne tik su savo, bet ir su aplinkinių gyvybėmis: nors yra daugybė vaizdo siužetų, kuriuose matyti kuo baigiasi toks neatsargumas ir neatsakingumas, tačiau bereikalingos rizikos keliuose ir toliau nemažėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: