ARM lustais pagrįstas kompiuteris, vardu „Utilite“, tekainuos nuo 99 JAV dolerių  (18)

Kai prakalbame apie asmeninį kompiuterį, tikrai nemanome, jog jį be monitoriaus galėtumėme įsigyti vos už 99 JAV dolerius. Vis dėlto atrodo, jog tai kitą mėnesį bus galima padaryti, nes prekyboje pasirodys „Utilite“ vardą turintis AK, kuris bus varomas ARM architektūros lustais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog „Utilite“ galės turėti ne tik „Google Android“, tačiau ir „Ubuntu Linux“ operacinę sistemą. Vos 13.5x9.9x2.0 centimetrų dydžio kompiuterį varys „Freescale i.MX6” procesorius, kuris turės iki keturių „ARM Cortex-A9” branduolių, besidarbuojančių 1.2GHz dažniu. Vis dėlto atrodo, kad standartinėje versijoje už 99 JAV dolerius šis procesorius teturės vieną branduolį.

Visa kita konfigūracija priklausys nuo lėšų. Kompiuteryje galės būti ir iki 4GB DDR3 darbinės atminties, 512GB „mSATA“ jungtį turintis SSD kaupiklis, o sistema dar priima ir „microSD“ korteles. Tai tik sausos specifikacijos, tačiau „Utilite“ pasižymės ir daugybe pravarčių jungčių.

Štai „Utilite“ galės turėti dvi HDMI jungtis, dvi „Gigabit Ethernet“ jungtis, keturias USB 2.0 jungtis ir netgi dvi 3.5 colio jungtis ausinėms ar kolonėlėms. Jei norėsite įrenginį prijungti bevieliu ryšiu, tai bus maža problema. Įtaisyti galės būti ir „Wi-Fi“ bei „Bluetooth“ adapteriai.

Įdomiausia tai, jog „Utilite“ kompiuteris nešmėžuos jūsų elektros sąskaitos išklotinėje. Pagal konfigūraciją ir apkrovas, jis tevartos 3-8W energijos. Ir nors gaila, kad nėra nurodyta sparčiausio varianto kaina, šis mažylis gali tapti puikiu, mažu HTPC tipo kompiuteriu turinio peržiūrai. Visgi nagingesni vartotojai galės sugalvoti ir papildomų jo panaudojimo būdų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (18)