iPad ir iPhone aliuminis gali būti pakeistas į „skystą metalą“  (7)

Tuos žmones, kuriems jau nusibodo iPhone ir iPad korpuse naudojamas aliuminis, gali nudžiuginti pastaroji naujiena. Tiesa, tai visai nesusiję su paskutiniais gandais, kad aliuminis bus pakeistas plastiku būsimame biudžetiniame iPhone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo atveju viskas daug rimčiau, kadangi kalbama apie taip vadinamą „skystą metalą“ (Liquidmetal), dar tituluojamą amorfiniu lydiniu. Jo atominė struktūra panaši į stiklo, todėl dar vienas jo pavadinimas – „metalinis stiklas“. Jis daug kuo pranašesnis už aliuminį, kurį Apple naudoja dabartiniuose savo mobiliuose įrenginiuose. „Skystas metalas" atsparesnis korozijai ir įbrėžimams. Kartu jis lankstesnis, o tai reiškia, jog jį galima panaudoti, kuriant sudėtingesnio dizaino korpusus.

Naujasis metalas kuriamas kompanijos Liquidmetal Technologies pastangomis. „Skysto metalo“ intelektualinę nuosavybę Apple įsigijo dar 2010 metais. Iki šiol iš minėto lydinio pavykdavo padaryti tik nedidelius daiktus, pavyzdžiui, sąvaržėlę, skirtą SIM kortelei iš iPhone išimti.

Viena iš didžiausių „metalinio stiklo“ problemų buvo ta, jog jis tiesiog lūždavo. Tačiau dabar panašu, kad ši problema išspręsta. Specialistams pavyko sukurti iki 3 metrų pločio ir 0,1-35 mm storio metalo lakštus, kurie labiau atitinka mobiliems įrenginiams keliamus reikalavimus.

Apple patente nurodoma, kad „skystas metalas“ gali būti naudojamas „mobilioje Interneto naršyklėje (iPad ?), kompiuterių monitoriuose, o taip pat MP3 grotuvuose (iPod ?). Neatmetama galimybė, jog naujas lydinys atras vietą ir „išmaniajame“ laikrodyje. Paskutinis faktorius, atsižvelgiant į seną Apple ir Liquidmetal Technologies partnerystė, leidžia spėti, kad kompanija iš Kupertino apie „protingą“ laikrodį pradėjo galvoti daug anksčiau, nei apie tai pradėjo sklisti įvairūs gandai.

Tiesa, tie patys gandai kalbėjo, jog „metalinio stiklo“ korpusą gaus iPhone 5, nors jis vis dar naudoja visiems įprastą aliuminį. Taigi iš tiesų pasakyti, kad greitu metu aliuminio priešininkai sulauks į Terminatorių panašių metalinių „žaisliukų“, kol kas nedrįsta niekas.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (7)