Iš metalo laužo surinktas „Lamborghini“ – kirgizų svajonės išsipildymas (Video)  (6)

Du jaunuoliai Kirgizijoje iš metalo laužo sukūrė savo „Lamborghini“. Skurdi valstybė visus automobilius importuoja iš užsienio, tačiau vaikinai sako norintys sukurti nacionalinę transporto priemonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažnas lietuvis Kirgizstaną žino kaip šalį, į kurią per Lietuvą keliauja naudoti automobiliai iš Europos. Garsūs vakarietiški vardai ten populiarūs, nors automobilius apskritai vairuoja tik kas šešioliktas Kirgizstano gyventojas – gyvulininkystė bene skurdžiausioje buvusios Sovietų Sąjungos šalyje yra pagrindinis verslas. Tačiau du vaikinai numojo ranka į ūkines šalies tradicijas ir pasigamino sportinį automobilį – kirgizišką „Lamborghini“.

Pasigaminti automobilį, pasirodo, nesudėtinga net ir Kirgizijoje, net jei apie automobilius nieko neišmanai – brėžinius vaikinai rado internete, o kadangi abu yra reklamos dizaino specialistai, netruko idėją perkelti į realybę. Po trijų mėnesių automobilis jau stovėjo garaže.

„1982-ųjų „Volvo“ platforma yra pagrindas, kai kur ją patrumpinome, kai kur pailginome. Ratai – iš BMW X5. Mūsų surinkta mašina yra tokio pat dydžio, kaip ir originalas. Naudojome plastiką, anglies plieną, akrilinį stiklą, dalis iš kitų automobilių“, – pasakoja automobilio kūrėjas Mederas Koilubaevas.

Tačiau tai tik pirmas žingsnis didingesnių ateities planų link. Vaikinai sako, kad norėtų sukurti visiškai unikalų automobilį, kuris turės unikalią – kirgizišką – formą ir kirgiziškas spalvas. Tačiau nors svajonės ir didelės, sakoma, kad praktiškiausia transporto priemonė kalnuotuose Kirgizstano keliuose kol kas tebėra arklys ir vežimas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Jurga Bakaitė
(11)
(0)
(0)

Komentarai (6)