HTC sunkūs laikai: pelnas smuko 83%, pajamos sumažėjo 22%  (0)

Jau septintą ketvirtį iš eilės kompanija HTC mažina išmaniųjų telefonų tiekimo apimtis, o II ketvirtyje jai nepavyko patekti tarp penkių didžiausių šio sektoriaus gamintojų. HTC publikavo ataskaitą, kurioje matyti kompanijos veiklos II ketvirtyje rezultatai, taip pat pateiktos prognozės III ketvirčiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

HTC pelnas per metus smuko 83%, tuo tarpu pajamos sumažėjo 22%. III ketvirtyje pajamos gali sumažėti dar 30%. Pelno marža gali svyruoti nuo 18% iki 21%, tuo tarpu operacinio pelno norma gali būti nulinė arba netgi neigiama (iki -8%).

Nors anksčiau dėl nesėkmių buvo galima kaltinti vėlavusį flagmano HTC One anonsą, tačiau kompanija iki šiol tvirtina, jog jo pardavimai yra daug geresni, nei praėjusių metų išmaniojo telefono HTC One X. Dabartinis flagmanas leido susigrąžinti prarastas pozicijas tam tikruose regionuose, įskaitant Kiniją, nemažai tikimasi ir iš būsimo HTC One mini.

HTC generalinis direktorius pranešė, jog išlipti iš duobės kompanija ketina, pasitelkdama vidutinės klasės išmaniuosius telefonus, nors nebrangiems sprendimams taip pat bus skirta nemažai dėmesio, nors ties jais susikoncentruoti neketina.

Dabartinę išmaniųjų telefonų rinkos padėtį HTC finansų direktorius pavadino „išmušančia iš vėžių“. Jo teigimu, pasirodo per daug naujų modelių. Tiesa, pati HTC susilaikyti nuo asortimento plėtros taip pat neketina, tiesiog didžioji dalis resursų bus nukreipta į vidutinės klasės segmentą. IV ketvirtyje kompanija ketina pagerinti savo finansinius rodiklius, pasitelkdama būtent vidutinės klasės išmaniuosius telefonus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: