Japonai išrado 10 kartų talpesnes telefonų baterijas  (28)

Japonijos inžinieriams pavyko 10 kartų padidinti įprastinių ličio jonų baterijų, naudojamų nešiojamojoje elektronikoje, talpą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks pasiekimas, pasak specialistų, yra iš tiesų revoliucinis: šiandien daugelį išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių siūlomų galimybių riboja būtinybė dažnai krauti jų baterijas.

Japonijos bendrovė „Shin-Etsu Chemical“ sukūrė technologiją, leidžiančią 10 kartų padidinti ličio jonų baterijų talpą. Tikimasi, kad naujo tipo baterijos masinei rinkai bus pateiktos po 3 - 4 metų, skelbia „CNet News“. Naujoji technologija remiasi grafito, kuris šiuo metu naudojamas ličio jonų baterijose, pakeitimu vienu iš silicio junginių. Išsamesnės informacijos apie savo inžinierių išradimą bendrovė neskelbia.

Pasak „CNet News“, dėl tokių naujos kartos baterijų išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai galės veikti iki 10 dienų, kol prireiks vėl jas įkrauti. Šiandien, aktyviai naudojantis išmaniųjų įrenginių galimybėmis, baterijas reikia krauti maždaug kas 2 dienas, o dažniausiai – net ir kasdien. Ypač baterijas sekina „Wi-Fi“ ryšys ir mobilusis internetas, prie kurio jungiamasi per 3G ar 4G tinklus, tačiau be šių ryšio funkcijų išmaniųjų įrenginių funkcionalumas labai ribotas.

Pranešama, kad naujoji medžiaga, kuri ličio jonų baterijose pakeis grafitą, yra brangesnė už jį, tačiau kainos skirtumą atperka 10 kartų didesnė talpa. „Shin-Etsu Chemical“ atstovų teigimu, šią medžiagą bus galima naudoti ir elektromobilių baterijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(23)
(0)
(5)

Komentarai (28)