Japonija gąsdina kaimynus didžiausiu kariniu laivu nuo II pasaulinio karo (Video)  (2)

Japonija pademonstravo didžiausią nuo Antro pasaulinio karo laikų karo laivą. Laivas pavadinimu „Izumo“ oficialiai skirtas sraigtasparnių gabenimui. Tačiau ekspertai pažymi, kad „Izumo“, turintis beveik 250 metrų ilgio pakilimo taką, gali būti nesunkiai perdarytas į grėsmingą lėktuvnešį. Japonijos kaimynai susirūpino, praneša „Sky News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujojo „sraigtasparnešio“ ilgis sudaro 248 metrus, plotis – 38 metrus. „Izumo“ buvo kuriamas nuo 2009 metų. Jis turėjo būti pristatytas 2012 metais, tačiau tuo metu prezentacija sutapo su Japonijos ir Kinijos santykių paaštrėjimu dėl teritorinių ginčų. Kinai taip pat nesnaudžia – neseniai Kinija pradėjo remontuoti iš Rusijos įsigytą lėktuvnešį bei planuoja pastatyti dar vieną jo analogą.

Japonija šiuo metu disponuoja viena iš geriausių karo flotilių Ramiajame vandenyne. Tačiau iki šiol Japonija vengė statyti lėktuvnešius dėl konstitucinių apribojimų, leidžiančių japonams turėti tik gynybinę ginkluotę.

Japonijoje tikina, kad naujasis laivas nebus naudojamas puolimui. „Izumo“ neturi katapultos naikintuvų paleidimui bei „tramplyno“ paprastiems lėktuvams. Teigiama, kad laivas skirtas tik nacionalinei gynybai. Jį planuojama naudoti patruliuojant pasienio teritorijose, kovoje su povandeniniais laivais bei stichinių nelaimių metu.

Tačiau šie teiginiai toli gražu neprideda ramybės Japonijos kaimynams. Kai kurie ekspertai tvirtina, kad „Izumo“ yra itin nesunkiai perdaromas į lėktuvnešį, kuris galės būti panaudotas vertikaliai pakilti galintiems naikintuvams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(1)

Komentarai (2)