Automatinė saugumo sistema atvėrė visas kalėjimo duris: sistemos trikdis ar įsilaužimo rezultatas? (Video)  (2)

Įsivaizduokite situaciją: griežto režimo kalėjime netikėtai atsiveria visos durys, kadangi saugumo sistemos programinė įranga susidūrė su klaida. Ne, tai nėra fantastinio filmo siužetas arba fragmentas iš kompiuteriams skirto žaidimo: būtent tai įvyko viename iš JAV kalėjimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai įvyko Majamyje (Floridos valstija, JAV). Nežiūrint į oficialių asmenų pareiškimą dėl programinės įrangos klaidos, neseniai paviešintas vaizdo įrašas verčia tuo suabejoti, kadangi viskas atrodo gana keistai: štai visos durys uždarytos, tačiau staiga visos jos atsidaro. Ir kartu matyti, kad vienas iš nuteistųjų iš karto išlekia iš kameros, tarsi jis būtų laukęs šio momento, ir puola kitą žmogų.

Įtarimų kyla ir kalėjimą saugantiems pareigūnams: tai jau antras analogiškas incidentas per labai trumpą laiką. Nenorom pradedi galvoti, kad pirmasis atvejis įvyko todėl, kad būtų patikrinta, kiek laiko administracijai prireiks, kad visos durys vėl būtų uždarytos. Pasirodė, kad saugumą užtikrinantys pareigūnai net nesvarstė varianto, kad tai gali būti hakerio darbas. O derėtų apie tai pagalvoti.

Detalus tyrimas truks apie keletą savaičių, tuomet ir sužinosime, kas gi atsitiko iš tikrųjų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)