Kuriamas autonominis skraidymo aparatas, karo laukuose galintis pakeisti sraigtasparnius  (0)

„Lockheed Martin“ kompanija paskelbė, kad ji ketina sukurti krovinius transportuojantį, skraidantį prietaisą, kuris gali būti valdomas nuotoliniu būdu ar net skristi autonomiškai, rašo phys.org.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prietaisas primena sraigtasparnį. Gamintojai teigia, kad toks aparatas bus saugesnis ir jam nusileisti reikės mažiau vietos.

„The Transformer TX“ prasidėjo nuo minčių sukonstruoti skraidantį automobilį. Tačiau, pirminiai inžineriniai siūlymai parodė, kad paprasto skraidančio automobilio konstravimas apribotų prietaiso menevringumą, todėl naujasis siūlymas yra sukurti skraidantį prietaisą, kuris laikui bėgant galbūt ir galėtų kaip konstrukcijos pagrindą naudoti automobilį ar kitą transporto priemonę.

Sraigtasparniai jau seniai naudojami karo mūšiuose kaip priemonė gabenti karius ar transportuoti įvairią techniką. Tačiau visada egzistuoja tikimybė, kad sraigtasparnio pilotas, kareiviai bus sužeisti ar pats sraigtasparnis bus pažeistas. Todėl tokio skraidymo aparato konstravimas yra džiugi žinia kariuomenei.

Planuojama, kad krovinius gabenantis skraidymo aparatas galės skristi maždaug 370 km/h greičiu apie 400 kilometrų atstumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)