Horizonte jau matosi naujos kartos dėvimi procesoriai  (0)

„Išmanieji“ laikrodžiai – tai tas akmenukas, kuris gali sukelti tikrą laviną. Prognozuojama, kad tokie mobilūs įrenginiai turėtų tapti neatsiejamu kiekvieno išmaniojo telefono – flagmano savininko atributu, prie kurio vėliau gali prisidėti ir „protingi“ akiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sąlyginai nauja niša verčia kūrėjus išrasti naujas platformas. Taip atsirado naujas terminas – dėvimas procesorius, arba WPU (wearable processing unit). Iš esmės, tai bus SoC mikroschema, tik ypač energetiškai efektyvi. Tokius WPU sugalvojo gaminti Indijos startuolis – kompanija Ineda Systems.

Indų kompanija licencijavo MIPS architektūros skaičiavimų branduolius, o taip pat PowerVR grafikos posistemę, kurios savininkė – kompanija Imagination Technologies. Visas šis rinkinys jau tapo FPGA emuliatoriumi. Indų startuolis teigia, jog firminio dėvimo procesoriaus produktyvumo lygis yra daug kartų didesnis, nei konkuruojančių architektūrų (tame tarpe ir ARM sprendimų).

Remiantis Ineda planais, planuojama sukurti patogius instrumentus, skirtus trečių šalių kūrėjams. Rinkinys numato ne tik pačią „geležį“, tačiau ir visą būtiną programinę įrangą, tame tarpe ir firminį API. Kompanija ketina sukurti vertikalią struktūrą, panašią į tą, kurią naudoja Apple, kai išmanieji telefonai ir planšetės priklauso vienai aparatinei – programinei ekosistemai.

Kai kas gali paklausti, ar ne per daug bando apžioti Indijos startuolis? Reikia pažymėti, kad nors kompanijai yra vos dveji, tačiau ją įkūrė elektronikos rinkos autoritetai. Tarp jų galima paminėti direktorių tarybos narį Lip Bu-Tan – kompanijos Cadence Design Systems generalinis direktorius, o taip pat Krishna Yarlagadda – kompanijos Imagination Technologies amerikietiškojo padalinio prezidentas.

Startuolio vadovu tapo Gude Dasaradha – buvęs kompanijos AMD India padalinio direktorius. Generalinio direktoriaus dešiniąja ranka tapo Sanjay Jha – buvęs Motorola Mobility vadovas. Turbūt jau supratote, kad su tokiais žmonėmis Ineda Systems tikrai neprapuls.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)