„Anonymous“ įveikė Sirijos kibernetinę kariuomenę  (3)

JAV ir likęs pasaulis ginčijasi dėl karinio smūgio Sirijai. Tuo tarpu programišių kolektyvas „Anonymous“ jau susirėmė su Sirijos elektronine armija, rašo „Global Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete vyksta tylusis karas. Šiame fronte „Anonymous“ sudavė pirmą smūgį savo priešininkei.

Praėjusią savaitę „Anonymous“ pradėjo viešinti informaciją, kurią dar balandį pavogė iš Sirijos elektroninės armijos, įsibrovę į jų naudojamus serverius.

Tiesa, kol kas informacija yra viešinama taip vadinamame giliajame internete, kurio nepasiekia tradiciniai paieškos varikliai.

Sirijos elektroninė armija palaiko dabartinio šalies prezidento Basharo al-Assado režimą ir mainais gauna tam tikrą finansavimą, tačiau neturi formalių sąsajų su oficialia valdžia.

Pastaruoju metu Sirijos elektroninė armija įvykdė keletą išpuolių prieš tokias žiniasklaidos priemones kaip „The New York Times“ ir „Washington Post“.

„Anonymous“ atskleidė Sirijos elektroninės armijos lyderius, jų darbo metodus, asmeninius elektronio pašto adresus, bendruomenės narių prisijungimo vardus ir slaptažodžius.

Savo ruožtu Sirijos elektroninė armija tvirtina, kad „Anonymous“ nepavyko įsilaužti į jų serverius, o paviešinti duomenys yra falsifikatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(27)
(0)
(4)

Komentarai (3)