Apple A7 du branduoliai sutriuškino keturis Snapdragon 800  (30)

Kompanija Apple savo išmaniojo telefono iPhone 5S anonso metu gana daug kalbėjo, kad naujasis flagmanas gavo procesorių Apple A7 su 64 bitų instrukcijų palaikymu. Tai buvo pateikta kaip vienas iš didžiausių naujoko privalumų. Antra vertus, apie technines specifikacijas buvo nutylėta, tačiau ilgam išlikti paslaptimi ši informacija negalėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai išsiaiškino, kad nepaisant visų kitų architektūrinių patobulinimų, Apple A7 išliko 2 branduolių procesoriumi. Tiesa, progresas stebimas net ir šioje srityje. Pati Apple teigia, kad skaičiavimų branduoliai su ARMv8 architektūros elementais ir integruota grafikos posistemė Imagination PowerVR Series 6 už savo pirmtaką yra žymiai spartesni.

Atkreipkite dėmesį, jog šioje lentelėje pateiktos kainos užsienio rinkoje, tad naudingiau būtų lyginti lietuviškas kainas. Nors kol kas naujųjų IPhone modelių kainos Lietuvoje dar neaiškios, tačiau ankstesni modeliai prekyboje vis dar yra - čia galite peržiūrėti kiek Lietuvoje kainuoja prekyboje esantys iPhone modeliai.

Ar tai tiesa, nusprendė išsiaiškinti puslapio Anandtech žurnalistai. Testams buvo pasitelktas ne tik iPhone 5S, tačiau ir Android sprendimai, iš kurių galingiausi turėjo 4 branduolių procesorių Qualcomm Snapdragon 800. Kaip žinia, tai yra galingiausias Qualcomm sprendimas, dirbantis už Apple A7 dar ir didesniu taktiniu dažniu. Vis tik testai parodė, kad šiuolaikinės aplikacijos ir įprastos užduotys greičiau atliekamos su sparčiais dviem branduoliais. Reikia pripažinti, kad Apple atliko tikrai puikų darbą.

Tokiu būdu, galima drąsiai konstatuoti, jog net ir keturi branduoliai iš tikrųjų gali būti pertekliniai, atsižvelgiant į dabartinių programų darbo specifiką, o kartais netgi žalingi (trumpėja baterijos darbo laikas; būtinybė diegti didesnės talpos akumuliatorius pastorina ir pasunkina mobilų įrenginį, neretai tai atsiliepia ir kainai). Apie 8 branduolių mobilius procesorius apskritai galima kalbėti kaip reklaminį triuką vartotojams privilioti – realios naudos iš jų kol kas nesimatys, ir tai puikiai demonstruoja netgi stacionarių kompiuterių segmentas. Beje, kad Apple A7 su 64 bitų palaikymu gali pretenduoti ir į asmeninius kompiuterius, rodo žemiau pateiktas testas. Kaip matyti, kai kur aplenkiami net geriausi AMD ir Intel mobilūs procesoriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (30)