Tim Cook: mes niekada nenorėjome pardavinėti pigių išmaniųjų telefonų  (4)

Kol žiniasklaida publikuoja laimingus veidus pirmųjų žmonių, įsigijusių naujuosius Apple telefonus, leidinys Bloomberg Businessweek pasidalino gana reta medžiaga – interviu su trimis kompanijos Apple atstovais, tarp kurių – ir generalinis direktorius Timas Cookas. Paprastai Apple vadovybė interviu neduoda, o čia visas pokalbis vyko, užduodant provokuojančius klausimas, dėl to interviu tampa dar vertingesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Timas Cookas pradėjo nuo Apple naudojamos kainodaros išmaniųjų telefonų rinkoje, kuri po iPhone 5C pasikeitė labai nežymiai. Kompanijos galva paaiškino, kad Apple nekėlė sau užduoties išleisti pigių išmaniųjų telefonų.

Apple vadovo teigimu, rinkos skaidymas su brangiais ir prieinamais telefonais yra neišvengiamas. Tačiau buvo kategoriškai pareikšta, kad Apple neužsiims „visokiu šlamštu“, kuris formuoja žymią rinkos dalį. Egzistuoja rinkos segmentas, kuriame pirkėjai nori gauti maksimaliai ryškius įspūdžius iš produkcijos naudojimo, ir Apple pasiruošusi patenkinti jų poreikius.

Konkurencija su Android kompanijos Apple galvos taip pat nejaudina, kaip ir kompanijos akcijų kursas. Antruoju atveju jis nejaučia euforijos, kai akcijų kainos kyla, tačiau nesiruošia sau „pjaustyti venų“, kai jos krenta. Jis palygino akcijų svyravimą su amerikietiškais kalneliais – prie tokių aukščio perkryčių Tim Cook pripratęs.

Kalbėdamas apie mobilių operacinių sistemų dvivaldystę, Apple vadovas taip pat tvirtai laikosi savo įsitikinimų. Android ekosistemą jis laiko per daug fragmentuota ir tam tikrose vietomis greitai senstančia. Bent jau tuo įsitikinęs Timas Cookas.

Apple vadovas tvirtina, kad Android rinkos dalis niekaip jo neįtikina, kad ši platforma yra pranašesnė – iOS vartotojų pasitenkinimo lygis yra aukštesnis, o ir įsigytų įrenginių naudojimo aktyvumas yra didesnis. Jei vadovautumėmės Timo Cooko logiką, Android gerbėjai perka naujausius išmaniuosius telefonus, paskui juos padeda į stalčių ir raudoja nelaimingi, arba slapčia žvalgosi į iOS pusę. Atitinkamai ir Android vartotojai neatspindi oficialios statistikos.

Apple vadovas jo kompanijos naudojamą strategiją (tiek programinės, tiek ir aparatinės įrangos srityje) laiko labai populiaria šiuolaikiniame pasaulyje. Kompanija Microsoft įsigijo Nokia mobilių įrenginių gamybos padalinį vien tam, kad būtų panaši į Apple. Timo Cooko teigimu, suomių kompanijos klaida buvo ta, kad ji per mažai dėmesio skyrė inovacijoms. Jei nebus inovacijų, visa tai gali baigtis labai blogai, įsitikinęs Apple vadovas.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: