Švedijoje sukurtas „kinetinis smėlis“ - naujos kartos vaikų žaidimams (Video)  (11)

Danija didelei daliai pasaulio vaikų (ir ne ką mažesnei daliai suaugusių) yra žinoma kaip šalis, kurioje gimė „Lego“. O štai kaimyninė Švedija vaikų žemėlapyje yra pilka dėmė. Bent jau buvo iki šiol. Nuo dabar Švedija garsės savo smėliu vaikams. Žinoma, nepaprastu smėliu. Švedijos bendrovė „Delta“, gaminanti modeliavimo medžiagas švietimo, medicinos, terapijos, menų ir amatų tikslams, sukūrė „kinetinį smėlį“, kurį pavadino „Deltasand“. Ir šio gaminio licencija jau įsigijo net kelios žaislus gaminančios bendrovės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš ko galima pagaminti taip keistai besielgiantį smėlį? Vaizdo įraše tikinama, kad tai vis dar 98 proc. smėlis. Bet nieko nesakoma apie tai, kas sudaro likusius 2 procentus. Dėl to vienas ciniškas „Youtube“ vaizdo įrašo komentatorius netgi pareiškė: „98 proc. smėlio, 2 proc. mirtinų cheminių junginių“, rašo core77.com.

Žinoma, pasikapsčius giliau paaiškėjo, kad vaikų žaidimui skirtas švediškas produktas, naudojant jį pagal paskirtį, grėsmės gyvybei ir sveikatai nekelia. Produkto medicininiame apraše (jį reikėtų susirasti jeigu koks nors produktas dingtų nuo stalo, o vaiko pilvas staiga išsipūstų) nurodoma (be tikslių proporcijų), kad produktas yra iš silicio dioksido ir polidimetilsiloksano.

Silicio dioksidas – tai ta medžiaga, kuri sudaro 98 procentus visos masės. Tai paprasčiausias smėlis. O polidimetilsiloksanas (PDMS) yra gumą primenanti viskoelastinė medžiaga, kuri jau dabar naudojama kai kuriuose vaikų žaidimams skirtuose lengvai formą keičiančiuose produktuose.

Ar tai saugu? Siloksanai yra priskiriami saugių junginių klasei, naudojami kosmetikoje, medicinoje ir netgi maisto pramonėje, taigi, bent jau kol šis smėlis nebus kemšamas į skrandį, vaikams tikrai galima leisti su juo žaisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(80)
(11)
(51)

Komentarai (11)