Pesimistinės rinkų prognozės sutrintos į miltus: iPhone 5S ir iPhone 5C pardavimai muša rekordus  (0)

Kompanija „Apple“ per šį savaitgalį pardavė rekordinį išmaniųjų telefonų „iPhone 5S“ ir “iPhone 5C” kiekį – 9 milijonus. Pardavimai beveik dvigubai viršijo prieš tai buvusį rekordą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prognozuojama, kad šio ketvirčio pardavimo pajamos viršys visus lūkesčius, cituodamos „Bloomberg“ rašo vz.lt.

Pasak kompanijos, pelno marža taip pat viršys prognozes. Tuo tarpu analitikai prognozavo, kad kompanijai pavyks parduoti nuo 5 iki daugiausiai 7,75 mln. naujųjų „iPhone“. Pesimizmo bangą paskatino ir JAV bei Europos mobiliojo ryšio operatoriai, paskelbę, kad yra nusivylę maža naujo „Apple“ išmaniojo telefono „iPhone 5C“ paklausa, kuri esą yra „kelis kartus“ mažesnė, nei prieš metus ar anksčiau, kai buvo pristatomi nauji „iPhone“ modeliai.

„Mes smarkiai nusivylę, – dienraščiui „Guardian“ sakė neįvardinto mobiliojo ryšio operatoriaus atstovas. – „iPhone 5C“ išankstinių užsakymų skaičius yra 60 - 70 proc. mažesnis, nei tikėjomės“. Jo teigimu, ankstesniais metais naujus „iPhone“ modelius iš anksto užsisakydavo po 75 - 100 tūkst. klientų.

Nežiūrint pirmųjų prognozių, pirmieji pardavimų rezultatai „Apple“ akcininkams yra daugiau nei įkvepiantys -  „iPhone 5S“ paklausa jau viršijo pasiūlą, o  „Apple“ oficialiai padėkojo vartotojams už jų kantrybę, kol bus pagaminta nauja šių modelių partija.

"Naujųjų išmaniųjų telefonų paklausa neįtikėtina, ir nors mes pardavėme visą savo pradinę "iPhone 5S" partiją, parduotuvė reguliariai gauna naujas šių išmaniųjų telefonų siuntas. Mes dėkojame už kantrybę ir dedame visas įmanomas pastangas, kad visiems norintiesiems naujų modelių užtektų ", - teigė JAV mobiliųjų telefonų gamybos milžinės vadovas Timas Cookas savo pareiškime.

Išmanusis telefonas „iPhone“ yra pagrindinis „Apple“ produktas – jo pardavimai sudaro pusę visų kompanijos pardavimų. Naujo modelio išmaniaisiais telefonais pradėta prekiauti rugsėjo 20 dieną Australijoje, Kanadoje, Kinijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Honkonge, Japonijoje, Puerto Rike, Singapūre ir Jungtinėje Karalystėje.

Tai pirmas kartas, kai Kinijoje „Apple“ gaminiais pradedama prekiauti tą pačią dieną kaip ir kitose šalyse, anksčiau buvo taikomas trijų mėnesių periodas. Tačiau kompanija nori pritraukti naujų vartotojų didžiausioje pasaulyje mobiliųjų telefonų rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: