Telefonų mechaninio atsparumo testai: naujieji „iPhone“ prieš „Samsung Galaxy S4“ ir „Motorola Moto X“ (Video)  (3)

Kaip jau tapo įprasta, vos prekyboje pasirodžius naujam išmaniojo telefono modeliui internete išplinta jo atsparumo smūgiams bandymai. Telefonų apsaugojimo sprendimus gaminanti kompanija „SquareTrade“ palygino kelių aukščiausios klasės išmaniųjų atsparumą ir nustatė, kad naujieji „iPhone 5S“ ir „iPhone 5C“ yra ne tokie patikimi kaip jų pirmtakas „iPhone 5“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SquareTrade“ tikrino, kaip telefonai atlaiko kritimus, murkdymus į vandenį ir ar jie gali lengvai nuslysti nuo stalo. Bandymuose dalyvavo keturi telefonai: „Apple iPhone 5S“, „Apple iPhone 5C“, „Samsung Galaxy S4“ ir „Motorola Moto X“. Visi telefonai buvo vertinami 10 balų skalėje (kuo mažesnis skaičius, tuo mažesnė rizika telefoną sudaužyti).

Prasčiausiai šiuose bandymuose pasirodė „Galaxy S4“, kuris nustojo veikti 10-čiai sekundžių pamerktas į vandenį, o numetus iš 1,5 metro aukščio ant betono atšoko jo ekranas. Šio gaminio patvarumas įvertintas 7 balais.

Geriausiai bandymus ištvėrė „Google“ priklausančios telefonų gamintojos „Motorola“ naujausias išmanusis „Moto X“ – jis neišsigando nei drėgmės, nei kritimo ir buvo įvertintas 4,5 balo.

Naujasis „iPhone 5S“, kurio korpusas pagamintas iš aliuminio ir stiklo, įvertintas 5,5 balo – nors veikė panardintas į vandenį ir atlaikė kritimą iš pusantro metro, šis telefonas vienintelis nuslydo nuo stalo pastumtas. Pigesnis „iPhone 5C“ buvo įvertintas 6 balais, mat numetus ant betono suskilinėjo jo ekranas.

Anksčiau analogiškus bandymus ištvėręs „iPhone 5“ buvo įvertintas aukštesniu balu – 5-etu. „Mes tikėjomės, kad bent vienas iš naujųjų „iPhone“ modelių bus patvaresnis už pirmtaką, tačiau taip nenutiko, o geriausiai atsparumo testus išlaikė „Moto X“, – pastebėjo „SquareTrade“ rinkodaros vadovas Ty Shay.

Taip pat siūlome pasižiūrėti, kaip naujieji „iPhone“ modeliai ištveria kritimus naudojant apsauginius dangtelius:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(1)

Komentarai (3)