Ką slepia Apple A7 procesoriaus vidus?  (7)

Kompanijos Apple procesorių struktūros studijavimas – tai ypatingas menas. Jis neprieinamas paprastam mirtingajam, kadangi šiuo klausimu nerasite jokių oficialių duomenų. Sužinoti, kas yra kiekvieno naujo Apple procesoriaus viduje, galima tik turint specialią įrangą. pavyzdžiui, elektroninį mikroskopą ir instrumentus, skirtus procesorių „skerdimui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapio CNet teigimu, kanadiečių kompanija Chipworks sėkmingai susidorojo su procesoriaus Apple A7 „išmėsinėjimu“, ir dabar džiugina technologijų pasaulį naujomis nuotraukomis. Jose matyti naujoji Apple SoC mikroschema su pažymėtais funkcionaliais blokais, kurie išskiria naująjį flagmaną iPhone 5S iš ankstesnių kompanijos išmaniųjų produktų bei konkurentų sprendimų. Dabar galima drąsiai sakyti, kad Apple turi 2 skaičiavimų ir 4 grafinius branduolius. Priminsime, kad Apple A6 turi 2 skaičiavimų ir 3 grafinius branduolius. Kaip matyti, kompanija Apple ištikima savo principams ir neskuba auginti branduolių skaičiaus, kaip tai daro ARM stovyklos atstovai. Nors dabar galioja nerašyta taisyklė, kad mobilių įrenginių flagmanai privalo turėti 4 branduolių procesorių, ir ne už kalnų jau 8 branduolių, Apple toliau mano, kad pilnai užtenka dviejų bendros paskirties branduolių. Kompanija puikiai supranta ir operacinės sistemos iOS galimybes bei ribojimus, todėl kam stengtis daryti tai, kas artimiausioje ateityje vis tiek nebus išnaudota?

Iš testų matyti, kad Apple A7 grafikos posistemė puikiai sugeba išnaudoti daug branduolių, taigi jų skaičiaus didinimas pateisinamas, o kartu matomas akivaizdus progresas. GPU branduolių kiekio padidinimas nuo 3 iki 4, o kartu nauja perėjimas prie naujos kartos Imagination Technologies grafikos (PowerVR “Rogue” G6430) leido dvigubai padidinti spartos lygį. Produktyvumo padidėjimas juntamas, lyginant ne tik su senais Apple įrenginiais, tačiau ir su konkurentais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (7)