Galaxy S3 ekranas tiksliau atpažįsta prisilietimus nei iPhone 5S? (Video)  (5)

Suomių kompanijos OptoFidelity teigimu, korektiškai veikiantis sensorinis ekranas yra viena svarbiausių šiuolaikinio išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio dalių. Atitinkamų parametrų įvertinimui OptoFidelity sukūrė specialų robotizuotą įrankį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis gali su mechaniniu „pirštu“ ne tik liesti ekraną, bet ir atlikti atitinkamus gestus. Norint nustatyti prisilietimų tikslumą, mechanizmas lietė ekraną tam tikroje vietoje, vėliau faktines koordinates sutikrindavo su duomenimis, gautais iš ekrano kontroleriui. OptoFidelity mano, kad nukrypimas daugiau nei 1 mm yra nepatenkinamas rezultatas. Ši metodika buvo naudota, lyginant išmaniųjų telefonų Galaxy S3, iPhone 5C ir iPhone 5S ekranus. Paaiškėjo, kad Apple mobilūs įrenginiai gali tiksliai atpažinti prisilietimus ribotoje ekrano srityje, tuo tarpu Galaxy S3 su jautrumu problemų neturėjo. Apie šį tyrimą savo komentarus pateikė puslapis Macrumors. Jo autoriai pastebėjo, kad OptoFidelity robotizuota ranka ekraną liečia griežtai statmenai paviršiui, tuo tarpu realiomis sąlygomis pirštai laikomi tam tikru kampu. Operacinėje sistemoje iOS yra specialūs korekcijos mechanizmai, kurie atsižvelgia į šią aplinkybę, o tai reiškia, kad toks sensorinių ekranų palyginimas negali būti laikomas korektišku. Taip pat nelabai aišku, kodėl pasirinktas Galaxy S3, o ne dabartinis Samsung flagmanas Galaxy S4. Macrumors žurnalistų teoriją patvirtina ir tai, kaip netenkama tikslumą, judant iš ekrano centro į prie jo kraštų: Įdomu ir tai, kad naršyklės ir fotoaparato aplikacijos paleidimo spartos testuose Apple išmaniesiems telefonams Galaxy S3 neprilygo:

Čia galite palyginti Samsung Galaxy S3 techninius duomenis su Apple Iphone 5S techniniais duomenimis ir lietuviška kaina. 

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (5)