Microsoft iš Android kasmet uždirba apie $2 mlrd.  (1)

Mobilioji operacinė sistema Android korporacijai Microsoft kasmet uždirba po 2 mlrd. JAV dolerių. Android telefonų ir planšetinių kompiuterių gamintojai turi susimokėti už šioje operacinėje sistemoje naudojamas Microsoft užpatentuotas technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau anksčiau buvo skelbiama, kad bendros metinės įplaukos už šių technologijų naudojimą į Microsoft sąskaitas yra labai didelės, tačiau Nomura Securities analitikas Rick Sherlund įvardijo konkrečią sumą: po 2 milijardus dolerių kasmet. Pasak jo, kadangi Microsoft dėl tokio licencijavimo praktiškai nepatiria jokių išlaidų, iš Android įrenginių gamintojų gaunamos pajamos iš esmės tampa grynuoju Microsoft pelnu.

Skelbiama, kad šis pajamų šaltinis Microsoft yra labai svarbus, nes būtent jis leidžia išsilaikyti Microsoft Pramogų ir įrenginių (Entertainment and Devices) padaliniui, plėtojančiam Xbox žaidimų kompiuterio projektą, Windows Phone OS ir kitus produktus. Jei ne milžiniškas Android įrenginių populiarumas, šis Microsoft padalinys kasmet patirtų po 2,5 mlrd. dolerių nuostolių, tvirtina analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: