Penktadalis vairuotojų po autonominio automobilio nebenorėtų grįžti prie vairavimo (Video)  (22)

Automobilių draudimo Carinsurance.com portalas JAV atliko apklausą apie autonominius (savaime važiuojančius) automobilius. Rezultatai parodo, kad penktadalis vairuotojų po tokios mašinos nenorėtų vėl sėsti prie vairo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad didžioji dalis iš 2000 apklaustųjų atsakė, kad tokį automobilį rinktųsi tik tuo atveju, jeigu būtų smarkiai sumažinta draudimo kaina. Tuo tarpu 20 proc. patikino, kad daugiau prie įprastų automobilių sėsti nebenorėtų.

Tačiau net 64 procentai vairuotojų atsakė, kad kompiuteriai sprendimus priimtu ne taip teisingai, kaip tai daro žmogus. Trys ketvirčiai apklaustųjų teigė, kad jie vairuoja geriau nei autonominiai automobiliai. Įdomu ir tai, kad tokia pati apklaustųjų dalis atsakė, kad jie neleistų savo vaikų vežioti į mokyklą būtent tokiomis mašinomis.

Minėtas JAV automobilių draudimo portalas taip pat išsiaiškino, kokiais gamintojais vairuotojai pasitikėtų labiausiai. Teigiama, kad tik vienas procentas apklaustųjų sutiktų važiuoti „Sprint“ arba „Verizon“ komunikacijų kompanijų autonominiais automobiliais. Jeigu autonominio valdymo technologiją gamintų „Apple“ arba „Samsung“, 12 proc. apklaustųjų sutiktų važiuoti tokiais automobiliais. Vos 3 procentais populiaresni būtų „Google“ arba „Microsoft“ automobiliai.

Paklausti, ar sėstų į autonominiu būdu valdomą „Tesla“ arba kitos pramonėje naujos markės automobilį, tik 18 procentų atsakė „taip“. Tuo tarpu jeigu autonominius automobilius gamintų gigantai, tokie, kaip „Toyota“, „Ford“ ar „Honda“, jais pasitikėtų daugiau nei pusė apklaustųjų – 54 procentai.

26 procentai apklaustų vairuotojų teigė, kad važiavimo metu sėdėdami prie vairo susirašinėtų arba kalbėtų su draugais telefonu. 21 proc. atskleidė, kad kol mašina juos nuveš į tikslą, laiką prie vairo jie praleistų skaitydami knygą.

Tik dešimtadalis apklaustųjų atsakė, kad tuo metu vairuotų, o vos 7 procentai – dirbtų.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(2)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: