Ką naujo pasiūlys Android 4.4 KitKat saugumo srityje?  (7)

Kartu su išmaniuoju telefonu Google Nexus 5 debiutavo ir nauja Android operacinės sistemos versija 4.4 KitKat. Pastaroji pasiūlė ne tik naują funkcionalumą ir galimybes, tačiau ir sustiprina saugumo sistemą. Ką gi naujo rasime populiariausioje pasaulyje mobilioje platformoje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniai pokyčiai susiję su skaitmeninių sertifikatų apsauga. Dabar Android įspės vartotoją, jei į mobilų įrenginį įdiegiamas Certificate Authority (CA). Tai leidžia efektyviau sekti „Man-in-the-Middle“ tipo atakas lokalinių tinklų viduje.

Kartu šia naujove funkcija „Google Certificate Pinning“ apsunkina duomenų srauto perėmimo galimybę, kuris siunčiamas/gaunamas tarp Google tarnybų. Kartu sekama, kad tik patikrinti SSL sertifikatai iš „baltojo“ sąrašo būtų naudojami, jungiantis prie atitinkamo Google domeno.

Android 4.4 KitKat sustiprinta papildomais barjerais, kurie apsunkina administratoriaus (root) teisių gavimą mobiliuose įrenginiuose. Tokių teisių gavimas paprastai suteikia daugiau privilegijų bei atlikti kitas atakas. Prieigos kontrolės sistema SELinux dabar dirba priverstiniu režimu, o ne rekomenduojamu, kaip būdavo anksčiau. Tai padeda geriau apsisaugoti nuo kenkėjiškų programų, kurių užduotis yra suteikti „root“ teises.

Operacinės sistemoje Android 4.4 taip pat įdiegtos ir kitos funkcijos, tačiau specialistų teigimu, jos iš esmės situacijos nekeičia. Viso to priežastis – didžiausiu grėsmių šaltiniu yra padirbtos aplikacijos, kurios atsisiunčiamos iš nepatikimų puslapių, ir nauji apsaugos instrumentai nuo to negelbsti.

Tokiu būdu, gene didžiausia Android 4.4 KitKat naujove galima laikyti sunaudojamų resursų sumažinimas. Platforma gali veikti su įrenginiais, turinčiais 512 MB operatyvios atminties. Galingiems įrenginiams tai reiškia daug spartesnį duomenų apdorojimą bei ilgesnį baterijos darbo laiką.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(1)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: