Uždaromas 15 metų veikęs „Winamp“ grotuvas  (28)

Jeigu dar dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje turėjote asmeninį kompiuterį ir klausėtės muzikos MP3 formatu, tikėtina, kad naudojote programą „Winamp“. Tačiau po beveik 15 metų veikimo grotuvui atėjo pabaiga – „Winamp“ savininkė AOL pranešė, kad nuo šių metų gruodžio 20 d. jo nebus galima parsisiųsti iš oficialaus tinklalapio, skelbia techcrunch.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-11-22 Uždaromas 15 metų veikęs „Winamp“ grotuvas  (28)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrašas apie grotuvo uždarymą paskelbtas oficialiame „Winamp“ puslapyje, o AOL atsisakė pateikti oficialų komentarą. AOL taip pat neskelbia informacijos ir apie oficialias „Winamp“ įplaukas, tačiau buvęs „Winamp“ darbuotojas arstechnica.com pranešė, kad šios siekia maždaug 6 mln. dolerių.

1999 m. „Winamp“ grotuvą iš „Nullsoft“ už 80 mln. dolerių įsigijo kompanija AOL. Nuo tada muzikos grotuvai ir programos gerokai pasikeitė, atsirado „SoundCloud“, „iTunes“, „Spotify“, tačiau „Winamp“ visuomet veikė ir pateikdavo atnaujintas versijas, o dalis žmonių naudojosi ir vis dar tebesinaudoja šiuo grotuvu.

AOL 2010 m. išleido „Winamp“ grotuvo versiją „Android“, o 2011 m. – ir „Mac“ kompiuteriams.

Dar 2012 m. pirmasis „Winamp“ direktorius Robas Lordas sakė, kad „Winamp” laisvai galėjo lydėti tokia sėkmė kaip „iTunes“, jei ne klaidos, kurias AOL padarė iškart po „Winamp“ įsigijimo.

Tuo pat metu kai pirko „Winamp“, AOL įsigijo ir internetinės muzikos tinklalapį spinner.com. Jis tai pat jau nebeveikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(0)
(1)

Komentarai (28)

Susijusios žymos: