Apple patentuoja naujas mobilių įrenginių valdymo priemones  (4)

Kompanija Apple Jungtinių Valstijų organizacijai USPTO pateikė keletą naujų patentinių paraiškų, kuriose aprašomi naujos mobilių įrenginių valdymo galimybės. Pastarosios gali būti įdiegtos naujos kartos iPhone ir iPad.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš patentinių paraiškų aprašo tolimesnę sistemos Touch ID plėtrą. Vartotojas, pavyzdžiui, sukamuoju piršto judesiu ant mygtuko „Home“ galės atlikti navigaciją aplikacijose. Be to, daviklis išmoks atpažinti paspaudimo trukmę ir jėgą. Šie rodikliai galės būti interpretuojami kaip atitinkamos komandos.

Kompanija Apple taip pat siūlo naudoti visą sensorinio ekrano paviršių, siekiant identifikuoti vartotojų pagal jo pirštų atspaudus. Tokia metodika leis atpažinti atskirus vartotojus ir šių duomenų pagrindu atliktas atitinkamas komandas. Pavyzdžiui, tėvų ir vaikų pirštų atspaudų identifikavimas leis naudotis visomis programomis ar tik tam tikru funkcionalumu.

Kada praktikoje bus galima pamatyti šių technologijų veikimą, kol kas sunku pasakyti, tačiau optimistai jau tikisi, kad visa tai bus galima išbandyti 2014 metais pasirodysiančiuose iPhone ir iPad.

Šiuo metu technologija Touch ID naudojama išmaniajame telefone iPhone 5S. Anot įvairių šaltinių, Apple ruošia sensoriaus versiją, kuri bus naudojama kompaktiškoje iPad planšetės versijoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (4)