Lietuvos ministerijų tarnautojams „Facebook“ tampa uždraustu vaisiumi  (4)

Populiarus socialinis tinklas „Facebook“ tampa vis labiau nepageidaujamas ministerijose. Užsienio reikalų ministerijos (URM) pastate liko vos keletas kompiuterių, iš kurių galima prisijungti prie jo, iš kitų priėjimas uždraustas. Šiuo socialiniu tinklu jau kurį laiką negali naudotis ir dauguma Krašto apsaugos ministerijos (KAM) darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinklai tapo pernelyg apkrauti

Užsienio reikalų ministro patarėjos Rasos Jakilaitienės teigimu, toks žingsnis žengtas dėl tinklo apkrovimo.

„Kiekvienais metais stebima tinklo apkrova ir atitinkamai koreguojama galimybė jungtis prie puslapių, nesusijusių su darbu“, – portalui 15min.lt paaiškino ji.

Remiantis statistika, apribojus prisijungimą prie tokios informacijos, apkrova stipriai sumažėja.

„Pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai laikotarpiu ministerijos tinklai labai apkrauti, – nurodė R. Jakilaitienė. – Duomenų perdavimas ir pasikeitimas jais užtrunka ilgiau, todėl nuspręsta labiau nei įprasta riboti priėjimą iš darbo vietos prie internetinių puslapių, tiesiogiai nesusijusių su darbu.“

URM atstovė atkreipė dėmesį, jog kiekviena įstaiga ir organizacija pati sprendžia, kokiomis prieigomis ir puslapiais neleidžiama naudotis darbo vietoje.

„Ministerija turi „Facebook“ ir „Twitter“ paskyras. Darbuotojai, atsakingi už jų pildymą, turi prisijungimus“, – pridėjo R. Jakilaitienė.

Prieina tik viešųjų ryšių specialistai

KAM tokia tvarka galioja jau seniai. Kaip informavo Viešųjų ryšių departamento direktorė Rūta Apeikytė, prieiti prie „Facebook“ gali tik viešųjų ryšių specialistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Eglė Dirgytė
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: