Įmerkti ir ištraukti: elementari hidroplėvelės dažų magija (Video)  (5)

Kam terliotis ir gaišti laiką su teptuku ir dažais, jei užtenka dažomą daiktą pamerkti į vandenį su dažų hidroplėvele, ir daiktas pats tokia plėvele pasidengia? Tokiu būdu įmantriausiais grafiniais šedevrais galima per keletą sekundžių nusidažyti bet kokį norimą tūrinį daiktą – kompiuterinių žaidimų pultelį, kompiuterio korpusą, dviračio rėmą, šalmą ir t.t.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo siužete viskas atrodo tarsi iliuzionisto triukas – į vandenį įmerkiamas nedažytas šalmas, o ištraukiamas maskuojamąja spalva per kelias sekundes pasidengęs šalmas. Tačiau magijos ar akių dūmimo čia jokio – tokius triukus atlieka dažų hidroplėvelė.

Tokiu būdu pasaulyje dažomi ginklai ir šalmai, tačiau ši technologija galėtų būti gerokai perspektyvesnė ir pritaikoma platesniame dažymo darbų spektre. Šis dažymo būdas itin tinka sudėtingiems trimačiams (tūriniams) objektams dažyti. Jei yra noro, taip nusidažyti galima kompiuterinių žaidimų valdymo pultą, klaviatūros ar pelės korpusą, dviračio rėmą ir t.t.

Vaizdo siužete demonstruojama, kaip tokia vandens paviršiuje suformuota dažų plėvelė idealiai apgula ratlankių paviršių – taip pat ir sunkiai prieinamas varžtų nišas. Kaip tokias reikėtų nudažyti tradiciniais būdais (pvz., dažus užpurškiant)?


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(0)
(21)

Komentarai (5)