Novatoriškas MIT sprendimas patobulins Microsoft Kinect bei automobilių autopilotus (Video)  (0)

Microsoft Kinect yra puikus įrenginys, tačiau jis turi trūkumą – negali atpažinti permatomų objektų. Vis tik naujoji kamera, kurią sukūrė Masačiusetso technologinis institutas (MIT), gali ne tik tokius objektus atpažinti, jis sugeba veikti net tuomet, kai lyja ar sninga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lygiai kaip ir Kinect, naujasis įrenginys matuoja atstumą iki objekto, pasitelkdamas šviesos spindulius. Kokiu būdu pavyko pasiekti, kad būtų matoma tai, kas permatoma? Vienas iš projekto dalyvių teigia, kad mokslininkai pasinaudojo nauju metodu, kuris leidžia „užkoduoti informaciją laike“. Vėliau, kai bus atlikti šviesos įveiktos distancijos skaičiavimai, sistema iš vieno signalo gauna keletą rezultatų.

Kūrėjai ir anksčiau pasiekdavo panašių rezultatų, tačiau visa tai pavykdavo padaryti, pasitelkus apie $0,5 mln. kainuojančią įrangą. Dabar sukurtas įrenginys, kurio kaina siekia vos $500. Kam tokia technologija apskritai reikalinga? Mokslininkų teigimu, ją galima panaudoti ir Kinect, tačiau ji labiau tinka diegimui bepiločiuose automobiliuose. Juk būtent jiems didžiausia problema yra atstumo matavimo klaidos, atsirandančios dėl lietaus ar sniego.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Eversus
Eversus
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)