„Samsung“ pristatė 1TB atminties SSD diską su mSATA jungtimi  (0)

Šiais laikais turbūt visi supranta, jog norint savo ne pirmos jaunystės kompiuterį paversti greitesniu, reikia pakeisti senąjį kietąjį diską į naujos kartos SSD talpyklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažniausiai sutinkamas SSD dydis yra 2,5 colio, tačiau vis labiau populiarėjant Ultrabook nešiojamiems kompiuteriams, pradėta gaminti mažesnius – 1,8 colio SSD diskus. Problema tik, kad mažesnieji SSD diskai negali talpinti tiek pat, kiek jų didesnieji broliai. Todėl „Samsung“ pasiryžo šią problemą išspręsti ir pristatė pirmąjį mSATA jungtį turintį 1TB atminties SSD diską.

Šis prietaisas lengvai telpa į Ultrabook tipo kompiuterius, o jo viduriai praktiškai nesiskiria nuo savo pirmtako. „Samsung“ pažadėjo, jog naujasis SSD diskas galės atlikti skaitymo funkcija 540 MB/s sparta, o rašyti sugebės 520 MB/s. Tokia sparta suteiks jūsų turimiems nešiojamiems kompiuteriams antrą kvėpavimą.

Nors apie šio disko kainą nėra užsiminta, tačiau galime numanyti, jog ji tikrai nenudžiugins vartotojų. Šiuo metu rinkoje, įprasto 2,5 colio dydžio, 1TB atminties diskas kainuoja apie 500 JAV dolerių. „Samsung“ kompanija taip pat pagalvojo ir apie vartotojus, kuriems nereikia tiek daug atminties: tuo pat metu rinkoje pasirodys ir 500GB, 250GB bei 120GB atminties talpyklos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(-1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: