Italija priėmė įstatymą „prieš Google ir Facebook“  (10)

Italijos parlamentas priėmė įstatymą, kuris žiniasklaidos jau pramintas „Google Tax“. Remiantis šiuo teisės aktu, kompanijoms siūloma reklamą talpinti per Interneto paslaugų tiekėjus, kurie yra registruoti šioje šalyje. Taip bandoma priversti, jog nebūtų naudojamos mokesčių vengimo schemos, prisidengiant „lengvatinėmis valstybėmis“, pavyzdžiui, Airija, Liuksemburgu ar įvairiomis Karibų regiono šalimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos parlamento priimtas įstatymas visų pirma nutaikytas prieš interneto gigantus, tokius kaip Google ir Facebook. Pastarosios kompanijos siūlo reklamos talpinimo paslaugas per savo padalinius, kurie užregistruoti Airijoje. Tai leidžia sumokėti žymiai mažesnius pelno mokesčius, nei tokius numato Italijos mokesčius reguliuojantys teisės aktai.

Kai kurių ekspertų teigimu, Italijos parlamento iniciatyva gana aiškiai pažeidžia Europos Sąjungos teisės aktus, kurie numato nediskriminacines sąlygas visiems ES piliečiams. Priimto įstatymo sąlygos praktiškai nenumato kompromisų, tačiau niekas negali nurodinėti privačioms kompanijoms remtis vienokiais ar kitokiais konkrečios valstybės norais.

Europos Sąjungos šalyse jau ilgai galioja principas, jog priimtos ES direktyvos yra viršesnės už nacionalinius teisės aktus. Taip net ir įsigaliojus vadinamam „Google Tax“ įstatymui, jei jis bus pripažintas prieštaraujančiu ES direktyvoms ir kitiems teisės aktams, privačioms vietos kompanijoms jis neturės pasekmių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (10)