Ekspertas: NSA gali įsilaužti į „Wi-Fi“ tinklus iš už 13 kilometrų (Video)  (0)

Hamburge (Vokietija) vykusioje kompiuterių saugumo konferencijoje „Chaos Communications Congress“ IT saugumo ekspertas Jacobas Appelbaumas jos dalyviams pristatė už elektroninę žvalgybą atsakingos JAV nacionalinės saugumo agentūros kai kurias technines galimybes, pranešė „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomas IT saugumo ekspertas J. Appelbaumas yra vienas iš neseniai Vokietijos žurnale „Der Spiegel“ paskelbto straipsnio, kuriame aptariamos specialaus NSA padalinio „Tailored Access Operations (TAO)“, vykdančio elektroninių komunikacijų šnipinėjimą slapta prisijungus prie povandeninių šviesolaidžių, į dominančių organizacijų ir asmenų kompiuterius diegiant technines ir programines sekimo priemones ir naudojančio kitus įsilaužimo būdus, techninės galimybės. Ši informacija remiasi buvusio NSA darbuotojo Edwardo Snowdeno surinktais duomenimis.

Kalbėdamas apie NSA įsilaužimo ekspertų naudojamas specialiąsias priemones, J. Appelbaumas paminėjo ir NSA įrenginį, kuris leidžia gauti neteisėtą prieigą prie bevielių vietinių tinklų (WLAN), siųsdamas į „Wi-Fi“ ryšio įrenginius specialius duomenų paketus net iki 13 kilometrų atstumu, sakoma pranešime.

Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį, kad „Wi-Fi“ ryšį naudojančių asmeninių kompiuterių pažeidžiamumai NSA ekspertų gali būti aptikti pasitelkus ir bepiločius orlaivius. Tačiau dažniausiai, pasak jo, NSA hakeriai naudoja į akis nekrentančius furgonus ir automobilius, pastatytus dominančio objekto kaimynystėje.

Būtina atkreipti dėmesį, kad E. Snowdeno atskleista informacija apie kai kurias technines JAV elektroninės žvalgybos galimybes remiasi 2007 m. datuotais slaptais NSA dokumentais. Suprantama, per 6 metus elektroninio šnipinėjimo technologijos neabejotinai patobulėjo, tad dabar išsiaiškintos kai kurios NSA techninės galimybės yra neabejotinai pasenusios. Užtenka atkreipti dėmesį, jog dabar net ir Lietuvoje galima įsigyti įvairių Wi-Fi ryšio stiprintuvų, apie kurių galimybes jau rašėme šiame straipsnyje. Tad kokios technologijos šuo metu prieinamos NSA belieka tik spėlioti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(1)

Komentarai (0)