„WinAmp“ grotuvas turi naują šeimininką  (0)

Programinio grotuvo „WinAmp“ gerbėjai gali lengviau atsikvėpti: jo plėtra nebus nutraukta, nes dabartinė jo savininkė bendrovė AOL rado „WinAmp“ ir srautinių transliacijų paslaugos „ShoutCast“ pirkėją, pranešė „TechCrunch“ svetainė. Ji remiasi neįvardytais savo pačios šaltiniais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-01-06 „WinAmp“ grotuvas turi naują šeimininką  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jų, „WinAmp“ nusprendė įsigyti bendrovė „Radionomy“, teikianti to paties pavadinimo internetinių radijo stočių transliavimo paslaugą. Pirmieji tokio sandorio požymius pastebėjo „WinAmp“ forumo lankytojai: pasak vieno iš jų, winamp.com domenas dabar priskirtas „Radionomy“ DNS serveriui.

Pasak šaltinių, AOL ir „Radionomy“ sandorio sąlygos galutinai bus patvirtintos rytoj, sausio 3 dieną. Suma, už kurią „Radionomy“ perka „WinAmp“ ir „ShoutCast“, kol kas nežinoma.

„Radionomy“ internetinių radijo stočių kataloge šiuo metu yra apie 6 000 pozicijų, tačiau „ShoutCast“ katalogas siūlo rinktis iš daugiau nei 50 000 „on-line“ radijo stočių. „Radionomy“ būstinė įsikūrusi Briuselyje (Belgija). Bendrovė interneto paslaugų rinkoje veikia nuo 2008 m.

Tarp galimų „WinAmp“ grotuvo pirkėjų buvo minima ir „Microsoft“. Programinio grotuvo „WinAmp“, kuris rinkoje pasirodė prieš daugiau nei 15 metų, savininkė JAV bendrovė AOL praėjusių metų pabaigoje buvo pranešusi, kad 2013 m. nutrauks jo plėtojimą. Nuo gruodžio 20 d. „WinAmp“ internete esą bus nepasiekiamas, tą pačią dieną užsidarys oficiali jo svetainė ir bus nutrauktos su juo susijusios paslaugos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: