14 šūvių per 1 s: ukrainietis studentas susikonstravo gumučių kulkosvaidį (Video)  (2)

Timpa (liaudiškai – tiesiog „ragatkė“) šiais išmaniaisiais laikais – pasenęs žaisliukas. Tačiau dizainą studijuojantis 18-metis ukrainietis Aleksas Špetnyj (Alex Shpetniy) timpos idėją išplėtojo į fantastišką gumyčių kulkosvaidžio projektą. Ne tik išplėtojo, bet ir įgyvendino: idėjai suteikė gyvą – užtaisomą ir po 14 šūvių per sekundę atliekantį – fizinį pavidalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gumyčių kulkosvaidis „Rubber Band Machine Gun“ (RBMG) vienu gaiduko paspaudimu pro 16 „vamzdžių“ gali iššauti net 672 gumytes, o užtaisai – plaukų surišimui skirtos gumytės – nuskries iki 8 metrų. Jei toks užtaisas pataikytų į žmogų, „kibtų“ gana „skaniai“. Ginklo autorius neslepia planuojąs šiemet pradėti prekiauti savo konstrukcijos kulkosvaidžiais.

Neįprastas kulkosvaidis varomas penkių AA dydžio baterijų energija, o iš naujo užtaisytas visiems 672 šūviams gali būti per keletą minučių. A. Špetnyj savo kulkosvaidį pasigamino senovinės patrankos, kuri vadinama gatlingu, pavyzdžiu. Gatlingo išradėjas – Ričardas Gatlingas (Richard Gatling). Šis ginklas naudotas 1860 m. Amerikos pilietiniame kare. Prie savo šedevro A. Špetnyj sugaišo metus. Autorius mano, kad tai – pažangiausias pasaulyje tokio tipo ginklas. Įgūdžių konstruoti techniką jis įgijo konstruodamas lėktuvų modeliukus. Kad tokių žaislinių ginklų poreikis būtų didžiulis, demonstruoja „Kickstarter“ statistika: jis sulaukė jau 70 tūkst. JAV dolerių paramos, nors planavo pasitenkinti vos 5 tūkst. Manoma, kad šiemet prekyboje pasirodysiantis ginklas kainuos apie 80 svarų (apie 320 litų). „Kai buvom vaikai, kariauti timpomis būdavo labai smagu. O dabar šaudyti iš gumyčių kulkosvaidžio galės pratintis įvairaus amžiaus vaikai, – beržinio (tiesiogine ir perkeltine prasme) ginklo perspektyvomis dalijasi A. Špetnyj. – Su juo kiekvienas galės pasijusti tikru Rembo ir į priešą paleisti visą gumyčių uraganą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(0)

Komentarai (2)