Analitikai: operacinė sistema Windows 9 turi tapti nemokama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2014-01-20 10:30
Ir lynuksams ateis šakutės ... Dabar bent jau kol kas gali guostis, kad „pigesni“ .
braske 2014-01-20 11:02
linuxai ne ka ir pigesni jeigu imant serverines versijas jie tik buitiniams vartotojams pigesni t.y. nemokami
elcucuy 2014-01-20 11:11
Linuxus linuxų vartotojai pagrinde naudoja ne del to kad jie nemokami, o dėl kitų priežasčių - atviro kodo filosofija, stabilumas, plačios konfiguravimo galimybės ir prisitaikymas sau (Aš pvz turiu legalius W8, bet jau senai nesu namie jų įsijungęs - vien xubuntu naudojuosi). Dabar kai tos opus šnipinėjimas, o windowsuose neabejotina pilna NSA kodo - tai dideles kompanijos turėtų susimąstyti ar saugu joms naudotis windowsais ir rizikuot komercinių paslapčių nutekėjimu, kai bet kas iš NSA gali bet kokią info pasinaudot (Snaudeno istorija patvirtino, kad bet koks kontraktinis darbuotojas laisvai iš NSA gali išsinesti slaptą informaciją).
shru 2014-01-20 11:31
Taip pat turiu legalius Windows 8 ir naudoju linux'us, ne kainoj esmė.
eimantasks 2014-01-20 11:36
Filosofija čia ne prie ko, linuxuose to atviro kodo komponentų tikrai ne 100% pilna nuosavybinių paketų kurių kodas uždaras, programos ir kuriamos ne visos atviros, jei programa tik geresnė, funkcionalesnė žiūrėk jos kodas jau ne atviras, o ir kaina ne menkesnė nei windows aplikacijų. O ir windows man stabilesni, Naudoju Ubuntu kaip antrą OS, tai per dieną bent 4 lūžimai, tai vaizdo draiveriai, tai garsas, tai compiz'as, pastringa ir turi restartuot, net klaviatūra nereaguoja, tai kur čia stabilumas, windows man žymiai patikimiau sukasi, nors jų kernelis ir lėtesnis, bet atėmus ubuntu restartavimosi laiką, windows darbą atlieka ir kokybiškiau ir greičiau. Geras atviro kodo pavyzdys "Android" ji ne tokia jau ir atvira http://www.visionmobile.com/wp-content/ ... 07/OGI.png o visi taip įtikėję kad nežiūri faktų, tik laikosi savo teorijų, atvirumas - tai mitas. Microsoft panaudojo google kodą tai buvo apkaltinti, o juk to neturėjo būti, jei kodas būtų atviras, tada jį būtų galima keist, tobulint, naudot.
elcucuy 2014-01-20 12:36
Aišku Ubuntu ne viskas atviro kodo ir ne visos programos atviro kodo, bet yra distribucijų, kur nėra nieko absoliučiai uždaro kodo. O Androido kiek kitoks dalykas nei linuxo distribucijos, ten tik linuxo kernelis, o pačio GNU nieko nėra praktiškai. Ubuntu nepasižymi stabilumu pastaruoju metu, bet kokio Debian stable neužlauši paprastai. Aišku ne ant visos geležies vienodai stabiliai veikia - bet ko norėt - turbūt sukasi ant kompo kuris windowsams buvo surinkinėtas. O compiz siaubingas daiktas - niekam nerekomenduoju. Ir kam tu išvis naudoji Ubuntu jei viskas ten prasčiau tau?
vvv2 2014-01-20 12:49
- Kodėl sekėsi windows'ams? Nes aplink dominuojant tekstinėms OS, jie pirmieji padarė sistematizuotą GUI. Tai vartotojams suteikė daug naujų galimybių, nes visokių padrikų grafinių sistemų tai jau buvo. - Kokia situacija šiandien? Praktiškai jau visos OS naudoja 2D GUI, norint "iššokti", reikia padaryti sistematizuotą 3D GUI, nes padrikų tai jau yra, štai ir vėl bus milijardai!
kafkasque 2014-01-20 16:29
o kas galejo daugiau buti, jeigu ne visiska failas, kai metro UI pritaikytas lieciamiems ekranamsa, o isleido ta pati suda ir desktopu vartotojams?
braske 2014-01-20 18:21
tai kad tu Bandai naudoti juo kaip lieciamu ekranu tau gal ir sh o Ir to start mygtuko kuri pridejo dabar visiskai nereikejo ant klavos spaudi win knopke ir leki I start langa ir ko dar reikia ? visi kiti nustatymai dar greiciau pasiekiami per desni klaviso paspaudima gali patekti kur nori I admin panele I cp I device manageri ir pan o del windu nereik nei tu nemokamu butu 30 eu off versija ir viskas nebeliktu nei vienos nelegalios versijos bent mano nuomone tokia aisku gal atsirastu kurie alia tokie kruti ir is principo nenoretu moketi bet win tikrai produtas vertas daugiau nei 30 eu bet kad musu kisenes ne kaip amerikonu
kurmis 2014-01-20 18:40
Nemanau, jog reikia nemokamos winOS, nes apple per geležį atsiima OS kainą. Ko gero, užtektų ir winOS už 100 žalio pardavinėti, o pro versija - brangiau. Nemokamo nieko nebūna.
mental1ty 2014-01-20 19:22
Manai naudojantys Linux, juos naudoja tik dėl to jog neįperka Windows ir nesugebėtų įsirašyt piratinių? Šiaip mano nuomonė sutampa su straipsniu, kad tik būdami nemokamais Windows išliks. Aš pats turiu legalius Win7, už 30 litų turėjau galimybę juos atsinaujinti į Win8, bet nemačiau tikslo. Sėkmingai naudoju Ubuntu ir kai retkarčiais prireikia Windows įsijungti pastoviai ima pyktis dėl jų lėtumo, neintuityvumo ir šiaip neitin patogaus naudojimo. O kur dar iš praėjusio amžiaus likusi ir sunkiai veikianti jų Update'ų sistema. Čia prieš kiek laiko, įsijungiau Win, pamaigiau ir taip daėdė per 10 minučių, kad rage-quit'inau. Bet blogiausia buvo priešaky - „Please do not turn off your PC, Configuring updates...“ Ubuntu įrašyti jau prieš 9 mėnesius, prieš 3 užsiupgradino į naują versiją (su Win taip nerizikuočiau, daryčiau naujos versijos clean install) ir toliau sklandžiai veikia, jokių lūžinėjimų, kaip čia kažkas sakė. Laptopą perkraunu kokį kartą per mėnesį, Uptime pastoviai tarp 20-50 dienų būna.
Shinigami 2014-01-20 19:57
Kas nužudys win? O gi jų pakeistas winOS leidimo grafikas. Nusipirkom įmonėje naujus kompiuterius su win8. Ir pasirodo, kad AutoCAD Civil 3D versijos žemesnės nei 2013 metų iš vis ant jų neveikia, o 2014 metų veikia tik instaliavus AutoCAD atnaujinimus. Bet vis tiek yra rekomenduojama naudoti win7. Kitaip sakant, yra programų kurios labai smarkiai pririštos prie konkrečios win versijos, o jų atnaujinimas naujoms win versijoms lėtas ir brangus. Tai ant win9 AutoCAD iš vis neveiks. O jei tokių programų daugiau atsiras?
Anonymous 2014-01-20 20:58
Tegu ir primoka, liksiu linukse. Bet aš - statistiniu požiūriu niekas, o va mokyklose, valdiškose įstaigose įsriegti nemokamas langines bus formaliai visai paprasta.
Xdmin 2014-01-20 21:04
Paprasti zmones (kuriu yra dauguma) mygtukus klaviaturoje nori spausti TIK tada, kai renka teksta. Ka reiskia Ctrl, Alt ar Win mygtukai, jiems neidomus. Todel Start mygtukas Jiems yra labai svarbus.
GM 2014-01-20 21:43
Jo šitas tai žiaurus. Ir po to įjungus, prieš užkraunant desktopą toliau updatina dar kokį 10 min. . I mean come on... aš noriu staigiai kompą įsijungt kažką trumpai padaryt, o čia smaukos su update'ais. O šiaip, nemokami windows būtų gėris, nereiktų vargti su licenzijom. Vis vienu, kartais tampančiu dideliu, galvos skausmu mažiau.
- 2014-01-20 22:17
Nors esu doras linuksistas, paprastiems žmonėms - tii windows 8 ar 8.1. Vien dėl naujojo Windows explorerio.
Grazvydas 2014-01-21 00:32
Autocad'as ir visi kiti Autodesk gaminiai leidziami einamuju metu +1 i prieki grafiku, dazniausiai balandi, t.y. 2014 metu balandi bus isleista produktu serija autocad, revit, inventor ir t.t. 2015 versijos. Ka turim - jusu imone pirko autocada iki 2012 metu vasario, veliausiai. Win 8 isejo 2012 metu spali. Autodeskas nesizaidzia su nebaigtom win versijom ir leidzia normalu produktu palaikyma tik esamom win versijom. Kazkas pas jumis imoneje neapsiziurejo ir pramove, stipriai. Autodeskas savo isleidimo grafika visur yra paskelbes ir tai, kad isleidziama pavasari yra daroma samoningai, jog imones galetu planuot produktu pirkimus/atnaujinimus.
infoguru 2014-01-21 01:30
(ar šita triada neprimena atviros Android platformos, žemos kainos ir ARM dominavimo mobiliosiose platformose atvejo? ), kas gerai žinoma Wintel vardu (http://en.wikipedia.org/wiki/Wintel) - siūlau persiskaityti, kad nereiktų sekti pasakų apie "Windows GUI". Kas dėl Windowsų tai kaip ir dauguma čia - turiu legalius Windows7 Pro. Dulka kažkur kompakte numesti (Pssst: Laikau tik tam, kad gal kada pirksiu rimtą stacionarą ir norėsiu pageiminti senus gerus grajus ), o realiai ir darbe (Ubuntu, UbuntuServer, OpenERP, LibreOffice...) ir namie (Ubuntu+Steam) tik Ubuntu. Bent jau šiuo metu nei už ką nekeisčiau į Windows. Ubuntu/Linux man asmeniškai patinka nes čia stabilu, patikima, patogu, daug galimybių ir mažai galvos skausmo. Kas dėl lūžinėjimų tai aišku užjaučiu tuos kuriems nepasiseka, bet patarimas būtų perkant PC/notebooką visada užmesti akį, kad jis būtų suderinamas su Linux/Ubuntu ir problemų greičiausiai pavyks išvengti (kaip taisyklė renkuosi NVidia jei dedikuotos grafinės reikia).
vvv2 2014-01-21 10:40
- Parašau 1=1, Jūs atsakote, ne! Nes iš tikro tai 1=1. p.s. .. taip, sistematizavimo apimtimi vistik WINDOWS visus lenkė, tai būtent patvirtina ir tamstos argumentai. Kam reikalinga gal ir tobula "Xerox", kuri niekam nežinoma? (mažai vartotojų).
Atk 2014-01-23 00:59
Linuxuose nėra reklamos, o čia vėl gali pridaryt reklamos kaip ir android, kas kiek nepatinka. O šeip aš pavyzdžiui ir dabar iš linux rašau ir nieko tokio labai baisaus nėra. Tik windows turi geresnį suderinamumą su driveriais kameros pavyzdžiui. O čia virusus kaip ir galiu pamiršti, jei kokia nuoroda įtartina galiu drąsiai spausti ir nieko tie virusai man nepadarys. Dar veikimas Windowsų greitesnis kai kuriose vietuose, bet gal tai dėl kieto disko, nes šitame kompiuteryje Windows iš viso kaip flegmino, kaip krovėsi ilgai ir kaip po užmygdymo ilgai krovėsi, ojojoj, kad atrodydavo, kad jau pakibdavo. O linux greitai bunda po užmigdymo, nors hibernate negaliu daryt, bet ir nereikia man ypač jo po hibernate vis tiek paskui pradeda lėčiau veik ir windowsai ir, turbūt, linuxas. Ir windows nerasi iš kailio vos ne, kad kiekvieną cetą uždirbtų, visokių pagražinimų pridaro, bando žmones priviliot, nors matosi, kad ne iš sielos padarė, o tik, kad parduot, reikia prigalvot kokių tai blizgučių. Ir vis su tais diskais, ojojoj, kur tik nepamest, neprarast, o tai paskui vėl reikės pirkti, ar kur gauti, o linux visada gaima atsiųsti, visada bus nemokami, nereikia jokių kodų rašyt diegiant. Nors aš Windows jau ir dabar naudojų nemokamai, jie buvo betą versiją patalpinę ar kažką tokio ir ten kai klausė yrašyt kodą aš paspaudžiau next ir įsirašė be kodo, tik paskui vis išmeta toltipą, kad reiktų užregistruot ar kažką jau nepamenu, tai irge nepatinka, bet visokiem testams tokia versija tinka, kur ten tas metimas tooltipo nieko nekenkia iš esmės.