„Apple“ JAV paduota į teismą dėl klientų asmeninės informacijos rinkimo ir perpardavimo  (8)

Trys gyventojai iš Masačusetso (JAV) „Apple“ padavė į tesimą. Skunde aiškinama, kad „Apple“ parduotuvėje reikalavo jų pašto duomenų, o vėliau uždirbo iš šių duomenų pardavimo trečiajai šaliai, skelbia tinklalapis bgr.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Adamas Christensenas, Jeffrey'is Scolnickas ir Williamas Farrellis sako, kad jie turėjo pateikti savo pašto duomenis pirkdami produkciją „Apple“ parduotuvėje, o tokiu būdu buvo pažeistas Masačusetso Nesąžiningos prekybos praktikos įstatymas.

Minėtas įstatymas skelbia, kad pardavėjai negali priversti pirkėjų pateikti daugiau informacijos negu kreditinių kortelių bendrovėms reikia tam, kad patvirtintų pirkinį.

Taip pat skelbiama, kad „Apple” šią informaciją pardavė trečiosioms šalims taip uždirbdama pinigų iš vartotojų asmeninės informacijos. Ieškovai taip pat teigia į savo pašto dėžutes gavę „nepageidaujamos reklaminės medžiagos iš „Apple“.

Dėl to jie siekia iš „Apple“ gauti 75 dolerius už šį pažeidimą, taip pat palūkanas ir kad būtų apmokėtos bylinėjimosi teisme išlaidos. Jie taip pat siekia uždrausti „Apple“ rinkti informaciją apie žmonių pašto duomenis.

„Apple“ šio skundo oficialiai dar nepakomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (8)