Virtualios tikrovės akiniai leidžia vyrams ir moterims „apsikeisti kūnais“ (Video)  (1)

Pompeu Fabra universiteto Barselonoje (Ispanija) ir „Media Lab Hangar“ skaitmeninio meno dirbtuvių specialistai sukūrė virtualios tikrovės instaliaciją „The Machine To Be Another“, suteikiančią galimybę norintiems „apsikeisti“ kūnais su kitais žmonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam naudojami „Oculus Rift“ virtualios realybės akiniai ir vaizdo kameros. Vienas priešais kitą atsistoję ir nusisukę eksperimento dalyviai užsideda „Oculus Rift“ akinius su prie jų pritvirtintomis vaizdo kameromis, kurios sustiprina apsikeitimo kūnais iliuziją.

Vienas iš eksperimento dalyvių atlieka pagrindinį, o kitas - antrinį vaidmenį. Abu vienu metu pradeda lėtus ir sinchroninius kūno tyrinėjimo judesius, kurie buvo aptarti iš anksto. Ir vienas, ir kitas mato tą patį erdvinį vaizdą, kaip ir kitas, tai sukuria iliuziją, tarsi žmogus būtų įsikūnijęs kito asmens kūne.

Antrinio vaidmens atlikėjas gali vaikščioti po kabarį ir liesti įvairius daiktus, o per ausines girdi pagrindinio vaidmens atlikėjo balsą. Pasak projekto sumanytojų, virtualios tikrovės priemonės suteikia galimybę geriau suprasti, ką reiškia būti apkūniam ar lieknesniam, aukštesniam ar žemesniam, vyru ar moterimi. Manoma, kad ateityje panašios sistemos gali būti pritaikytos kai kuriems sutrikimams ir ligoms gydyti.

Gender Swap - Experiment with The Machine to Be Another from BeAnotherLab on Vimeo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(2)

Komentarai (1)