„Toshiba“ pristatė prototipą – „5 in 1“ nešiojamą kompiuterį (Video)  (3)

Sausio mėnesį vykusioje „CES“ parodoje kompanija „Toshiba“ savo gerbėjų nebuvo linkusi stebinti naujienų gausa – pristačiusi vieną, prekybai paruoštą „Chromebook“ nešiojamą kompiuterį savo pasirodymą tuo ir baigė. Tačiau nevalia pamiršti labai įdomaus japonų kompanijos projekto, kuris šiuo metu yra koncepcijos fazėje, tačiau jau buvo pristatytas „CES 2014“ parodoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomusis „Toshiba“ projektas – tai unikalus „5 in 1“ hibridinis nešiojamasis kompiuteris. Dėl jame esančios specialios, pagal užsakymą kurtos pagrindinės plokštės, nešiojamas kompiuteris gali būti naudojamas penkiais skirtingais būdais. Hibridinių kompiuterių gerbėjų nenustebinsi „transformeriais“ „2 in 1“, kai nešiojamas kompiuteris virsta į planšetinį kompiuterį. Tokius sprendimus siūlo bene visi didžiausi kompiuterių gamintojai – „ASUS“, „Acer“, „Dell“, „Lenovo“ ir kiti. Tiesa, išimtis kompanija „Apple“ – hibridinių sprendimų ji nemėgsta. Visgi „2 in1“ nėra transformacijos „olimpas“ – nemažai inžinierių jau suka galvas, kaip padaryti patrauklų „3 in 1“ hibridinį sprendimą, kai įrenginys galėtų atlikti ne tik nešiojamo kompiuterio ir planšetės funkcijas, bet ir išmaniojo telefono. Arba pajėgaus stacionaraus kompiuterio. Bandymų šia linkme yra jau ne vienas, o idėjų dar daugiau. Tačiau transformacija „4 in 1“ ar tuo labiau, „5 in 1“ – kažkas tokio, apie ką dažnai neišgirsi. Vien jau šia prasme pristatytas „Toshiba“ projektas yra išskirtinis. Pristatytas „Toshiba“ prototipas turi 13,3 colio įstrižainės lietimui jautrų ekraną, o korpusas pagamintas iš magnio lydinio ir šiek tiek primena „MacBook“ kompiuterius. Taigi ką gali šis mažylis? Kaip ir įprasta hibridams, šis gali būti tiek nešiojamu kompiuteriu, tiek planšete. Ši transformacija nėra sudėtinga - numatyta klaviatūra užsilenkia už ekrano ir prietaisą galime naudoti planšetės režimu, visai kaip „Lenovo Yoga“ kompiuteriai. Pagrindinis koncepcinio sprendimo įdomumas - kitos naudojimo galimybės. Dėl specialios, pagal užsakymą kurtos pagrindinės plokštės, kompiuterio pagrindiniai komponentai sutalpinti mažesniame korpuse, o šis galėdamas lankstytis sukuria daugiau naudojimo galimybių. Atskyrus esančią klaviatūrą, o pagrindinių komponentų dalį užlenkus į kitą pusę, kompiuteris tampa puikia priemone užrašams. Kartu esantis jutiklinis pieštukas vartotojams leis rašyti tiesiog ranka.

Taip pat ši padėtis leidžia nešiojamą kompiuterį naudoti kaip mobilų garso grotuvą - korpuso apačioje esantys garsiakalbiai po atlenkimo jau nėra uždengiami, todėl galime klausytis muzikos kur kas garsiau, nei tą leidžia įprastiniai nešiojami kompiuteriai.

Paskutinis naudojimo būdas skirtas prezentacijoms ar filmų žiūrėjimui. Užlenkus korpusą, kuriame yra pagrindiniai kompiuterio komponentai, bei atjungus „Bluetooth“ klaviatūrą, ekranas atsiranda priešais vartotojų akis, o tai leidžia patogiau žiūrėti filmus ir kitą vaizdinę medžiagą.

Kadangi šis projektas yra tik prototipo stadijoje, išsamiau apie techninę įranga nėra užsiminta.

Daugiau įrenginio nuotraukų galime pamatyti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (3)