Kokie dar pirštų atspaudai - tai atgyvena! Modernus išmanusis savo šeimininką atpažins iš kvapo!  (0)

Kaip identifikuoti mobilaus įrenginio šeimininką? Galima naudoti slaptažodį, galima nuskenuoti jo pirštų atspaudus, akies tinklainę arba atpažinti veido bruožus. Tačiau kodėl neidentifikavus žmogų pagal jo unikalų kvapą? Būtent tokią technologiją kuria Madrido techninio universiteto (Ispanija) specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai pareiškė, kad kvapas, kurį skleidžia žmogus, praktiškai nesikeičia per visą jo gyvenimą. Naujoji technologija leidžia identifikuoti žmogaus kvapą 85% tikslumu. Kam gi to reikia?

Naujos identifikavimo technologijos kūrėjai mano, jog žmonėms tikrai nepatogu pridėti akį prie specialių kamerų ar braukyti pirštais per skenerį, ir tai ypač nemėgsta daryti piliečiai, kurie turi nemalonumų su teisėsaugos pareigūnais.

Kvapų sistema taip, kad prie šių sensorių nieko pridėti nereikia – mobiliam įrenginiui tiesiog užtenka būti šalia žmogaus, kad jis būtų identifikuotas.

Madrido techninio universiteto specialistai naują sistemą kuria kartu su kompanijos Ilia Sistemas ekspertais. Kol kas visa tai sunku palyginti su viską užuodžiančia šuns pėdsekio nosimi, tačiau sistema jau veikia, ir klysta ji tik 15% atvejų, nors mokslininkai dar žada ją tobulinti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)