Iš I. Laurso lūpų – kiek iš tiesų gauta už „GetJar“  (0)

Pasklidus žiniai, jog parduodama dalis įmonės „GetJar“, kurią 2004 metais įsteigė vienu garsiausiu šių laikų Lietuvos verslininku tituluojamas Ilja Laursas, prasidėjo spekuliacijos dėl to, kokia yra šio sandorio vertė – pirmoji naujieną pranešusi svetainė „Gigaom“ skelbė, jog kalbama apie 50 mln. JAV dolerių sumą, pačių pirkėjų „Sungy Mobile“ pranešime nurodomas skaičius – 5,3 mln. JAV dolerių grynais. Tuo tarpu I. Laursas tikina, jog sandorį vertina 83 mln. JAV dolerių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-02-15 Iš I. Laurso lūpų – kiek iš tiesų gauta už „GetJar“  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tikrai patvirtinu, kad esame sutarę JAV padalinį sujungti su „Sungy Mobile“. Kalba eina ne apie pardavimą, o apie susijungimą – mes gauname ir „Sungy Mobile“ akcijų ir tikimės sukurti daugiau sinergijų bei pridėtinės vertės“, - sakė I. Laursas.

Šiuo įsigijimu siekiama padvigubinti „Sungy Mobile“ vertę – nuo šiuo metu esančių 0,7 mlrd. JAV dolerių iki 1,4 mlrd. JAV dolerių. „Per 3 mėnesius, kada pradėta prekiauti „Sungy Mobile“ akcijomis biržoje, kompanijos vertė jau išaugo dukart: nuo praėjusio lapkričio akcijos pabrango nuo 11 JAV dolerių iki 23 JAV dolerių. Pasiekus numatytus kompanijų susiliejimo rodiklius, per dvejus metus akcijų kaina turėtų augti iki 40 JAV dolerių“, - sakė I. Laursas.

„Kompanijų sujungimas yra gana ilgas procesas – keičiamas valdymas, samdomi nauji darbuotojai, diegiami nauji procesai. Mums keliamas reikalavimas – kad darbuotojai nepabėgs ir bus pasiekti tam tikri veiklos tikslai“, sakė I. Laursas, kuris išreiškė savo įsitikinimą, jog tikslai bus ne tik pasiekti, bet ir viršyti du kartus.

I. Laurso teigimu, piniginė dalis, iš Kinijos bendrovės gauta už susijungimą, nebus išsidalinta tarp akcininkų – šios lėšos pateks į pagrindinė įmonės sąskaitą, o visi JAV padalinio vadovai turėtų tęsti darbą naujoje bendroje struktūroje. Verslininko teigimu, kitą sandorio vertės dalį – apie 60 mln. JAV dolerių – sudarys apie 1,5 mln. „Sungy Mobile“ A klasės akcijų. Kaip jau minėta, tikimasi, jog jų vertė per dvejus metus išaugs du kartus. Trečią sandorio vertės dalį – apie 17 mln. JAV dolerių – sudarys premijos vadovams, jeigu jie laikysis sandorio sąlygų ir dirbs bendroje įmonėje numatytą laikotarpį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Vaidas Neverauskas
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)