Klestintys Rumunijos programišiai: nauji automobiliai sugriuvusių gamyklų fone  (0)

Jungtinių Valstijų Federalinių Tyrimų Biuras (FTB) susirūpinęs kibernetiniais nusikaltimais Rumunijoje, kurią vadina įsilaužėlių pasauliniu centru, apmokė 600 Rumunijos pareigūnų ir ragina juos ryžtingiau kovoti su vietos programišiais, trikdančiais amerikiečių internetinę prekybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komunizmo laikus menantys Rumunijos fabrikai merdi, keliai duobėti, gyventojai tebeaugina vištas, tačiau Rimniku Vilčos apylinkės primena Vakarų Europą – kur tokios sėkmės paslaptis?

„Už 50 kilometrų stovi Dragasanio miestas, ten pramonė smukusi, darbą rasti sunku. Bet jauti kažkokią anomaliją. Automobiliai nauji ir brangūs. Tas pats ir Rimniku Vilčoje. Daugybė naujų automobilių nors miesto ūkis smukęs“, – sakė IT technologijų bendrovės vadovas Valerica Rascu.

Paslaptį atskleidžia Rumunijos pareigūnai tikinantys, kad kasmet suima šimtus įtariamųjų kibernetiniais nusikaltimais. Ir 80 procentų jų nutaikyti prieš amerikiečių bendroves ir piliečius. Tai, kad amerikiečiai rumunams perveda pinigus, bet produktų ar paslaugų nesulaukia, pastebėjo ir FTB. Pasak amerikiečių ambasados sostinėje Bukarešte, rumunų nusikaltėliai iš amerikiečių kasmet išvilioja po milijardą dolerių.

FTB agentai apmokė 600 vietos pareigūnų, kaip su tuo kovoti. Dirbančiųjų su kibernetiniais nusikaltimais pareigūnų skaičius Rumunijoje per septynerius metus nuo keliolikos išaugo iki šimtų. Europos Taryba net nutarė atidaryti specialų biurą. Tik vargu, ar bus lengva nuo nusikaltimų atkalbėti darbo nerandančius, bet pasiūlymų sukčiauti gaunančius jaunus vietos specialistus. Vien 100 tūkstančių gyventojų turinčioje Rimniku Vilčoje veikia 12 įstaigų, mokančių informacinių technologijų.

Pagauti tokius sukčius pareigūnams nelengvas iššūkis, o jaunesni nei 25 metų žmonės sudaro net ketvirtadalį Rumunijos gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Algirdas Acus
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)