Pas mus dar ne blogiausia situacija: brazilai savo šalyje už iPhone 5S mokės rekordines sumas  (0)

Naujienų agentūros Bloomberg teigimu, kita Apple geografinės plėtros kryptimi turėtų tapti Brazilija – didžiausia P. Amerikos šalis, kuri dabar yra didžiausių išmaniųjų telefonų vartotojų dešimtuke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Brazilijos išmaniųjų telefonų naudotojai sudaro tik 3% pasaulinės rinkos, tačiau, pavyzdžiui, analogiškas Meksikos rodiklis yra dvigubai mažesnis. Per praėjusį savaitgalį Apple turėjo atidaryti savo pirmą firminę parduotuvę Brazilijoje, kuri 2016 m. surengs Olimpines žaidynes. Brazilija taps 15-ta pasaulio šalimi, kurioje Apple turės savo firminę parduotuvę.

Reikia paminėti, kad dideli muitai ir kiti kainodaros ypatumai privers Apple nustatyti ypatingą savo produkcijos kainą. Oficialioje Apple parduotuvėje iPhone 5S su 16 GB kaupikliu brazilams bus siūlomas už $1174 (apie 2990 lt) – tai yra netgi daugiau nei Kinijoje ($872), jau nekalbant apie JAV rinką ($649).

Užmetus akį į lietuviškas elektronines parduotuves matyti, kad „iPhone 5S“ galima įsigyti už beveik 2400 Lt, o „iPhone 5C“  kainuos apie 2000 Lt. Jau nekalbant apie tai, kad galima surasti ir senesnės kartos dar pigesnių telefonų „iPhone 5“, „iPhone 4S“ bei „iPhone 4“ - jų kaina svyruoja nuo 1200 Lt iki 2300 Lt.

Už iPad brazilams teks mokėti nuo $566, kai amerikiečiams planšetinis kompiuteris kainuoja nuo $399. Pas mus „iPad“ kainuoja nuo 1000 Lt iki 2100 Lt. 

Lietuvos vartotojams dėl tokių kainų turėtų palengvėti – ne pas mus vienus Apple produkcija kaip ir visai kita elektroninė technika kainuoja brangiai, o ir tai lemia ne forumuose minimas "vietinių verslininkų gobšumas", o kaip matyti, visas priežasčių kompleksas.

Apple generalinio direktoriaus teigimu, Kinijoje ir Brazilijoje daugiau nei 50 proc. vartotojų neturėjo Apple produktų, todėl vietos rinkos kompanijai yra labai svarbios.

Brazilijos analitikai pripažįsta, kad Apple derėjo į šias dvi rinkas ateiti keletą metų anksčiau: dabar ekonomikos augimas demonstruoja lėtėjimo požymius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: