„Samsung Gear 2“ pasirodys su „Tizen“ operacine sistema  (0)

Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“, atskleidė detales apie antros kartos išmanųjį laikrodį „Gear“. Įrenginys pasikeitė ne tik išoriškai, tačiau ir pakeitė operacinę sistemą. Vietoj buvusios „Android“, išmanusis laikrodis naudos „Tizen“ operacinę sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanusis laikrodis bus šiek tiek plonesnis už savo pirmtaką, o ant dirželio buvusi kamera, buvo perkelta ant korpuso. Dėl šios priežasties vartotojai galės keisti išmaniojo laikrodžio dirželius. Taip pat buvo pristatytas ir „Gear 2 Neo“, kuris iš esmės identiškas „Gear 2“ laikrodžiui, tačiau neturės kameros.

Pažymima, jog tiek „Gear 2“, tiek „Gear 2 Neo“ turės širdies dažnio jutiklius ir žingsniamatį. Kompanija pažadėjo, jog viskas bus atvaizduojama realiu laiku, todėl sportininkams leis matyti reikiamą informaciją ir šitaip koreguoti krūvį sporto metu.

Abu „Samsung“ išmanieji laikrodžiai pasirodys su 1,63 colio įstrižainės Super AMOLED ekranu. Plono korpuso viduje veiks dviejų branduolių procesoriaus, gebantis veikti 1GHz taktiniu dažniu. Taip pat išmanieji laikrodžiai turės 512MB dydžio darbines atmintines ir 4GB vidines talpyklas. Teigiama, jog 300 mAh talpos baterijos turėtų užtekti 2-3 dienoms.

Kodėl buvo atsisakyta „Android“ operacinės sistemos, nėra aišku, tačiau paaštrėję santykiai tarp „Google“ ir „Samsung“ gali būti viena iš priežasčių. Pietų Korėjos kompanija jau sukūrė muzikos klausimo ir TV valdymo programėles šiai operacinei sistemai.

„Gear 2“ turėtų puikiai veikti su dauguma išmaniųjų telefonų, o įrenginys rinkoje pasirodys jau balandžio mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(2)

Komentarai (0)