Ką „Facebook“ galėjo nusipirkti vietoje „WhatsApp“ už tokią pačią beprotišką pinigų sumą  (0)

Socialinio tinklo „Facebook“ pirkinys „WhatsApp“ yra didžiausias sandoris technologijų sektoriaus istorijoje – 19 mlrd. JAV dolerių. Sandorį sudaro 4 milijardai JAV dolerių grynaisiais, 12 milijardų vertės „Facebook“ akcijos ir dar 3 milijardai akcijomis „WhatsApp“ įkūrėjams ir darbuotojams. Iki šiol „WhatsApp“ turėjo apie 50 darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai prieš dvejus metus kompanija už 1 mlrd. JAV dolerių įsigijo „Instagram“, daugelis jau tai laikė didžiule suma, tačiau dabartiniame fone tai dėmesio neverta investicija.

„WhatsApp“ turi daugiau nei 450 mln. vartotojų, kurie naudojasi programėle, suteikiančia galimybę susirašinėti išvengiant mobiliųjų telefonų operatorių mokesčių už SMS žinutes.

„Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas sandorį pavadino „neįtikėtinai vertingu“. Teigiama, kad šis įsigijimas gali būti ilgalaikės „Facebook“ strategijos dalis, kaip konkuruoti su kitais socialiniais tinklais ir pritraukti vartotojus iš tokių tinklų kaip „Twitter“.

19 mlrd. JAV dolerių sunku įsivaizduoti, todėl CNN sudarė pirkinių sąrašą, ką už šiuos pinigus galėjo nusipirkti kompanijos įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas.

4 Pasaulio prekybos centrai

Tiek Pasaulio prekybos centro dangoraižių galėjo pastatyti M. Zuckerbergas. Šio pastato statyba JAV kainavo beveik 4 mlrd. dolerių.

Apmokėti Jungtinių Tautų oro pagalbos vienerių metų biudžetą

Gruodį JT prašė rekordinės sumos – 13 mlrd. JAV dolerių – humanitarinėms operacijoms kitiems metams. Pusė šios sumos bus išnaudota skraidinant maisto ir kitas pagalbos priemones Sirijai.

Paskolos suteikimas Ukrainai

Nušalintasis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius gruodį paskelbė, kad priima 15 mlrd. JAV dolerių paskolą iš Rusijos, o tai išprovokavo kruvinus protestus ir liepsnas šalies sostinėje Kijeve.

678 branduolinės bombos

Viena B61-12 bomba kainuoja 28 mln. JAV dolerių. „Facebook“ išleistos sumos užtektų solidžiam arsenalui šių egzempliorių nusipirkti.

4 lėktuvnešiai

Vadovas atrodytų solidžiai, jei į San Francisko įlanką įplauktų su tokia flotile. Vienas branduolinis „Nimitz“ tipo lėktuvnešis kainuoja 4,5 mlrd. JAV dolerių.

Pagalba Filipinams

Šalį nusiaubęs taifūnas nusinešė daugiau nei 5 tūkst. gyvybių. Nuostolių atstatymas kainuos 6 mlrd. JAV dolerių arba trečdalį „WhatsApp“ sandorio sumos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)