P. Korėja ruošia prieš Š. Korėją nukreiptus kibernetinius ginklus  (1)

Pietų Korėja ruošiasi sukurti kibernetinių atakų priemones, kurios bus nukreiptos prieš Šiaurės Korėjos branduolinius objektus, skelbia BBC. Šalies gynybos ministerija siekia sukurti į „Stuxnet“ virusą panašią programą. „Stuxnet“ buvo sukurtas atakuoti Irano urano sodrinimo gamyklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos kariuomenė vykdys misijas, kuriose bus naudojama ši programa, informavo Gynybos ministerija. Gynybos ministerija savo planą vyriausybėje pristatė vasario 19 dieną, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

„Yonhap“ pranešimais, ginklų, galinčių fiziškai pakenkti Šiaurės Korėjos branduolinėms gamykloms ir raketų bazėms, sukūrimas yra antras 2012 metais pradėtos strategijos etapas. Vis dar besitęsiančią pirmąją plano dalį sudaro internetinės propagandos operacijos, nukreiptos prieš Šiaurės Korėjos socialinius tinklus ir žiniasklaidos tarnybas.

Kompiuterinio saugumo specialistas iš Sario universiteto prof. Alanas Vudvardas (Alan Woodward) sakė BBC, kad kibernetinių ginklų naudojimas siekiant padaryti fizinę žalą infrastruktūrai gali netikėtai duoti priešingą rezultatą.

„Manau, kad tai labai pavojinga“, – sakė A. Vudvardas, ir pridūrė, kad paleidus virusą „Stuxnet“ jo plitimo neįmanoma prognozuoti ar kontroliuoti.

2006 metais Šiaurės Korėja pranešė sėkmingai išbandžiusi branduolinį ginklą. Tai sukėlė nerimą regione. Iki šiol stengiamasi diplomatinėmis priemonėmis įtikinti Pchenjaną atsisakyti branduolinių tikslų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (1)