Naujas Microsoft iššūkis Apple ir Google: sukurtas virtualus pagalbininkas Cortana  (4)

Mobiliuose įrenginiuose įdiegti asmeniniai balso asistentai Siri ir Google Now teorijoje atrodė gana įdomiai, tačiau realybėje jai naudojasi tik mažuma. Microsoft greitu metu taip pat pristatys savo virtualų sekretorių Cortana. Ką gi jis pasiūlys vartotojams?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacinėje sistemoje Windows Phone 8.1 asmeninis asistentas Cortana pakeis paieškos sistemą Bing ir bus  „apipavidalintas sistemos spalvomis“, rašo puslapis The Verge.

Skirtingai nuo Apple ir Google analogų, programinės įrangos giganto sukurtas mobilus pagalbininkas turės vizualinį atvaizdą, o į užklausas reaguos su tam tikromis emocijomis. Darbui bus naudojami Bing, Foursquare ir kitų tarnybų duomenys. Tai leis asmeniniam asistentui Cortana gauti relevantiškos informacijos, kaip tai daro Google Now.

Taip pat bus realizuota nauja galimybė, kuri leis vartotojams kontroliuoti, prie kokių duomenų turės prieigą asmeninis sekretorius. Pasinaudodama užklausomis ir išmaniojo telefono naudojimo ypatumais, Cortana galės geriau sužinoti apie tai, kur vartotojas gyvena, kuo domisi, kartu bus pateikiama atitinkama informacija.

Iš pradžių asmeninis asistentas bus prieinamas tik Windows Phone, tačiau vėliau pasieks ir kitas Microsoft platformas. Teigiama, kad Cortana palaikys 15 skirtingų pasaulio kalbų bei jų regioninių dialektų (deja, lietuvių tarp jų nėra).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(2)
(-1)

Komentarai (4)