Kaip nukeliauti į kosmosą už 67$? (Video)  (2)

Pamirškite milijonus litų kainuojančius erdvėlaivius! Viskas, ko jums reikia, norint atsidurti atvirame kosmose – balionas, GoPro 24 kameros ir Oculus Rift virtualios realybės akiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis ambicingas projektas, pavadintas „Virtuali Ride to Space“, buvo sukurta Didžiojoje Britanijoje inžinierių. Jie viliasi, kad nuo šiol visi turės galimybę patirti virtualios kelionės į kosmosą malonumą, sumokėję vos 67 dolerius. Surrey universiteto komandos planas skamba gana paprastai: 24 GoPro Hero3 kameros bus pridėtos prie baliono, kuris pakils į beveik 20 kilometrų aukštį (Kameros, kartu su davikliais, SD kortele ir baterija bus padengtos polistirolu). Jeigu viskas vyks pagal planą, šiame aukštyje balionas sprogs ir išsiskleis parašiutas, kuris pargabens filmuojančias kameras atgal į Žemę. Šiuo būdu 360 laipsnių kampu nufilmuotas vaizdo įrašas, bus transliuojamas Oculus Rift virtualios realybės akiniais, kas suteiks naudojančiam žmogui skrydžio atgal į Žemę kosminiame laive pojūtį. Programinė įranga leis pagreitinti, sulėtinti ar atsukti atgal laiką, taip pat pasirinkti savo muzikos garso takelį. Kaip teigia tyrimui vadovaujantis mokslininkas daktaras Aaron Knoll: „Šiame projekte patirtis yra viskas. Mes dirbame tik su pažangiausiomis turimomis technologijomis“. Sukurti kompanijos „Oculus VR“, Oculus Rift yra virtualios realybės akiniai, kurie vartotojams užtikrina didelės raiškos 3D virtualią aplinką. Tiems, kurie neturės galimybės tiesiogiai naudotis šiais akiniais, bus sukurta programinės įrangos versija, skirta išvysti kosminius vaizdus išmaniuosiuose telefonuose bei kompiuteriuose.

Projektas šiuo metu patalpintas Kickstarter platformoje, kurioje tikimasi surinkti plano įgyvendinimui reikalingus 50 100 dolerių.

(9)
(0)
(0)

Komentarai (2)