Microsoft pradėjo nemokamai platinti Windows Phone  (3)

Gandai apie tai, kad Microsoft ketina nemokamai licencijuoti Windows Phone išmaniųjų telefonų gamintojams, pasitvirtino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys Times of India pranešė, kad amerikiečių korporacija jau pasirašė pirmą sutartį su Indijos mobilių įrenginių gamintojais Lava ir Karbonn.

Nors abi kompanijos atsisakė komentuoti sandorio detales, tačiau ekspertai tokius Microsoft veiksmus vadina visiškai natūraliais ir logiškais, kadangi taip siekiama padidinti savo rinkos dalį ir efektyviau konkuruoti su Google Android ekosistema.

Iki šiol Microsoft iš išmaniųjų telefonų gamintojų už Windows Phone licenciją imdavo $5 – $15 mokestį. Kai kurių analitikų manymu, nemokamos licencijos bus tik tam tikriems gamintojams, kurie savo produkciją platina besivystančių šalių rinkose. Visa tai daroma, kad būtų padidintas bendras Windows Phone telefonų kiekis.

Windows Phone 8.1 visų pirma bus skirtas išmaniųjų telefonų gamintojams. Pavyzdžiui, operacinė sistema pagaliau atneš dviejų SIM kortelių palaikymą, taip pat sensorinius ekrano mygtukus, o tai leis praktiškai atsisakyti aparatinės įrangos, kuri naudojama ir Android telefonų gamyboje, modifikavimo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: